Connect with us

Hirdetés

technokrata

9,3 millió vírus: körülbelül minden kétszázadik e-mail fertőzött!

Dotkom

9,3 millió vírus: körülbelül minden kétszázadik e-mail fertőzött!

A víruskereséssel foglalkozó MessageLabs kutatása szerint a tavalyi évhez képest dupla annyi vírus jelent meg idén – minden 215-ik e-mail tartalmazott valamilyen digitális kártevőt. További megdöbbentő tények és adatok itt.

9,3 millió darab (nem feltétlenül különböző) vírust találtak az idei évben 2 milliárd e-mail átvizsgálása után – ez azt jelenti, hogy körülbelül 215 darab elektronikus levélre egy kártevő jut. A tavalyi hasonló adathoz képest ez riasztó növekedést mutat: a cég 1,8 millió vírust talált 718 millió elektronikus levélben, ezzel akkor átlagosan 398 e-mailre jutott egy kártevő.

A december második hetével lezárt idei időszak főszereplője 4,9 millió példánnyal a Klez.H nevű féreg volt, ˝őt˝ követi sorban a Yaha.F 1,1 millió másolattal, míg a harmadik helyre 842.333 darab fertőzött e-maillel a Bugbear A változata került. A negyedik és az ötödik helyet a Klez E variánsa (380.937 darab e-mail) és a SirCam A változata (309.832 darab e-mail) szerezte meg. Ami igazán súlyossá teszi a helyzetet, hogy ezek csak azok az e-mailek, amelyet a MessageLabs vizsgált át – nyilvánvaló, hogy a világ teljes elektronikus levélforgalmát nem képes a cég monitorozni vírusok szempontjából.

Ugyan a Klez volt a legaktívabb, a Bugbearhez kapcsolódik a legdrasztikusabb bemutatkozás: októberben, megjelenésekor minden 87-ik (!) e-mail fertőzött volt a kártevővel. A Klez hasonló csúcsa 169, a Yaha-é pedig 268 e-mail volt. Ugyanakkor egyik sem veszélyeztette a LoveBug első helyét, mely 2000. májusában minden 28-ik e-mailben szerepelt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés