Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön a Karácsony: az Intel javította negyedik negyedéves előrejelzését

Dotkom

Jön a Karácsony: az Intel javította negyedik negyedéves előrejelzését

Igaz csupán kis mértékben, de megemelte negyedik negyedéves prognózisát az Intel.

A vártnál jobb ázsiai eladásoknak és a mikroprocesszorok iránti erőteljes keresletnek köszönhetően felfelé kerekedik az amerikai Intel negyedik negyedévi forgalmi előrejelzése.

A világ legnagyobb félvezető-gyártója megközelítőleg 6,8-7 milliárd dolláros forgalmat vár, a korábban jósolt 6,5-6,9 milliárd dollár helyett, míg az elemzők 6,74 milliárd dollárra célozták be várakozásaik átlagát. A bejelentés megdobta az Intel részvényeinek árfolyamát.

A vállalat a harmadik negyedévben 6,5 milliárd dollár árbevételt ért el, az egy évvel korábbi 6,54 milliárd helyett. A tiszta nyereség 686 millió dollár, részvényenkénti 10 cent volt, a tavalyi azonos időszak 106 millió dollár, részvényenkénti 2 centje helyett.

A vállalat 19,6 milliárd dollár forgalmat ért el az első kilenc hónap alatt, míg tavaly mindez csupán 19,56 milliárd volt. A tiszta nyereség pedig 2,1 milliárd dollárra nőtt a tavalyi első kilenchavi 787 millió dollárról.

Az Intel, és a piac többi szereplőjének negyedik negyedéves javulása nem érte váratlanul az iparágat. Az International Data Corp. (IDC) piackutató ugyanis nemrégiben javította fel az ez évre vonatkozó PC-forgalmi előrejelzését, köszönhetően az ünnepi szezon árstratégiájának.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés