Connect with us

Hirdetés

technokrata

Versenyjogot sértett internetes akciójának tájékoztatása során az EMKTV

Dotkom

Versenyjogot sértett internetes akciójának tájékoztatása során az EMKTV

A Gazdasági Versenyhivatal december 5-én megtartott tárgyalásán megállapította, hogy a fogyasztókat megtévesztette az EMKTV internetes akciójának tájékoztatása, azonban a szankció alkalmazását nem tartotta indokoltnak.

A Gazdasági Versenyhivatal a fogyasztók megtévesztésének gyanúja miatt indított versenyfelügyeleti eljárást az EMKTV ellen.

Nevezett kábeltelevíziós vállalkozás ügyfeleinek kedvezményes Internet elérési akciót hirdetett meg, melynek során 50 százalékos kedvezményt ígért a „teljes kábeltelevíziós szolgáltatási csomag előfizetési díjából” egy évig, ha a fogyasztó megrendeli tőle az Internet-hozzáférési szolgáltatást.

Később kiderült, hogy a kedvezmény csak a legdrágább, Omega programcsomag előfizetőire vonatkozott és nem tartalmazta a prémium csatornák (HBO, Filmmúzeum) előfizetési díjait.

A megtévesztő tájékoztató szövegrészt a vállalkozás három hónap elteltével helyesbítette, ennek ellenére a versenytanács a december 5-én megtartott tárgyaláson megállapította, hogy a szóban forgó kifejezés alkalmas volt a fogyasztók megtévesztésére. A jogsértés megállapításán túl azonban szankció alkalmazását nem tartotta indokoltnak, ezért a bírság kiszabásától eltekintett.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés