Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amire szükség van egy weboldal folyamatos optimalizálásához, hatékony működtetéséhez

Dotkom

Amire szükség van egy weboldal folyamatos optimalizálásához, hatékony működtetéséhez

A NetTrackerrel kapcsolatban megkerestük a Hewlett-Packard, a Harvard University, a Time Inc., a Lockhead Martin, a US Postal Service által közkedvelt Sane Solutions szoftverei közül a legújabb webforgalom-elemző program hazai forgalmazóját, a WebBusiness Kft.

Az 1996-ban alapított amerikai Sane Solutions legújabb, webforgalom-elemző szoftverének, a részletes és dinamikus elemzési lehetőségeket nyújtó NetTrackernek kizárólagos magyarországi disztribútora a WebBusiness Kft. lett.

A weboldalak folyamatos optimalizálásához, hatékony működtetéséhez szükséges NetTracker információkat szolgáltat a weboldal látogatóinak egyéni útvonaláról, méri a site oldalainak válaszidejét, az oldalletöltéseket, különbséget tesz új, visszatérő és egyedi látogatók között. A szoftver részletes jelentései – számos szűrőfeltétel mellett – a website látogatóit tevékenységük és a megtekintett tartalom alapján is képes szegmentálni. A NetTracker a kis és közepes forgalmú website-ok elemzése mellett különböző verziók által több website analizálását is lehetővé teszi, valamint a nagy forgalmat bonyolító, naponta több mint 200 MG logfile adatot generáló website-okkal is megbirkózik.

A szoftverről, valamint az új keletű megállapodásról kérdezte a Terminal Kuthy Ákost, a WebBusiness Kft. projektvezetőjét.

Terminal – Mikor született megállapodás a WebBusiness és a Sane Solutions között a disztribúcióval kapcsolatban?

Kuthy Ákos – A megállapodás november elején született meg.

Terminal – Mi alapján döntött a WebBusiness, hogy megállapodást köt a Sane Solutions-szal?

Kuthy Ákos – A WebBusiness Kft. WebBusiness nevű internetes üzleti tartalomszolgáltatásán (www.wb.hu) keresztül több ezer magyar céggel áll kapcsolatban, és tapasztalataink azt mutatták, hogy van létjogosultsága egy ilyen terméknek.

Terminal – Vannak-e további termékek, szoftverek a tarsolyban?

Kuthy Ákos – Lesznek!

Terminal – A WebBusiness nyújt-e valamiféle szolgáltatás a NetTracker mellé (például online konzultáció vagy támogatás)?

Kuthy Ákos – Jelen pillanatban úgy látjuk, hogy a NetTracker szoftvercsomag a felhasználók minden ilyen jellegű igényét kielégíti.

Terminal – Ismert-e hasonló hazai fejlesztésű szoftver, vagy a NetTracker – egyelőre(?) – egyedülálló megoldás Magyarországon?

Kuthy Ákos – Nem tudunk hasonló megoldásról a magyar piacon.

Terminal – Kiknek ajánlják elsősorban a NetTrackert?

Kuthy Ákos – A NetTrackert minden olyan vállalkozásnak figyelmébe ajánljuk, amelyik választ szeretne kapni a következő kérdésekre: Kik látogatják a weblapjukat? Milyen keresőszavak segítségével találtak rájuk? Hány visszatérő, illetve hány egyedi látogatójuk van? Ezek a látogatók mely weboldalakat nézték meg, hol mennyi időt töltöttek? Mely oldalakat hagyták el a lassú letöltődés miatt? Mennyire hatékonyak online marketing kampányaik? Mindezekre az információkra szükség van a weboldal folyamatos optimalizálásához, hatékony működtetéséhez.

Terminal – Rendelkezik-e a szoftver magyarnyelvű kezelőfelülettel?

Kuthy Ákos – Nem, de a bármelyik böngészőprogramban megjeleníthető kezelőfelület könnyen megtanulható.

Terminal – Milyen szoftverkövetelménnyel jár? (Kell-e hozzá Explorer, vagy Word, stb.)

Kuthy Ákos – A szoftvert a webszerverre kell telepíteni, ahol bármely Windows, Macintosh vagy UNIX platformon működik. A jelentéseket webes felületen tekinthetjük meg – ehhez természetesen szükség van valamilyen böngészőre.

Terminal – Elvileg a NetTracker árkategóriájában a versenytársaknál részletesebb és dinamikusabb elemzési lehetőségeket nyújt – a hardverkövetelmények nem növelik a költségeket? Hiszen a logfile-ok egy idő után sok helyet foglalnak, esetleg a hozzá kapcsolódó munkaerőt is meg kell fizetni.

Kuthy Ákos – A használt NetTracker típusától függően (Professionla/Enterprise) 2/4 GB a szoftver által egyszerre kezelhető adatmennyiség. Ez azonban, az adatsűrűségtől függően, 14-16 GB logfile feldolgozását teszi lehetővé. Az elkészült NetTracker jelentések exportálhatók más szoftverekbe is (Excel, stb.), így azok archiválásának gyakorlatilag nincs határa. A napi 200 MG-nál nagyobb mennyiségű logfilet generáló oldalak számára készült a NetTracker eBusiness, mely SQL vagy Oracle szerveradatbázisok segítségével korlátlan mennyiségű adat feldolgozására alkalmas. A ebusiness verzió ASP megoldásként is megvásárolható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés