Connect with us

Hirdetés

technokrata

MITAC 8575 – az itthon kapható egyik legolcsóbb noteszgép

Dotkom

MITAC 8575 – az itthon kapható egyik legolcsóbb noteszgép

A távol-keleti gyártó noteszgépei elsősorban alacsony árukról ismertek, itthon már 250 ezer forint alatt is hozzá lehet jutni egy ilyen noteszgéphez.

Az alacsony árért elsődlegesen az asztali Intel processzor, abból is az olcsóbb, Celeron változat felel. A noteszgép szíveként egy 1,7 GHz-es Celeron CPU szolgál (de képes fogadni az ennél nagyobb órajellel rendelkező processzorokat is). A másik, árat alacsonyan tartó tényező a szükséges minimális memóriaméret: a noteszgép 128 MB-nyi operatív tárral rendelkezik (ami pont elégséges), ezt természetesen tovább lehet bővíteni, akár 1 GB-ig is.

2,5 colos, UDMA66/100-as merevlemeze szintén a költségek leszorítása érdekében lett némileg alultervezve: a 15 GB-nyi kapacitás azonban minden fontosabb adat számára elég lehet. Ha mégsem, akkor lehetőség van a CD-ROM vagy a DVD-ROM helyett DVD/CD-RW kombó meghajtóval felszerelni a noteszgépet, s így már bármikor archiválni lehet a helyet foglaló adatokat.

A SiS650-es chipkészletbe integrált grafikus vezérlő egy – a vásárló elképzelésétől függő – 14 vagy 15 colos TFT kijelzőt szolgálhat ki adatokkal (ez maximum XGA, azaz 1024×768-as felbontásra képes). A hangért egy Soundblaster Pro kártya és a beépített, két darab 1 wattos hangszóró felel. Emellett felszerelték egy 56 Kbps-os modemmel és egy 10/100-as Ethernet csatolóval is; ráadásul még egy beépített antennával is rendelkezik a noteszgép a Mini-PCI vezetékmentes kommunikáció céljára.

2000 mAh-s lítium-ion akkumulátoráról nem túl sokáig, körülbelül másfél óráig működőképes. A kis noteszgépet már itthon is meg lehet vásárolni a hazai viszonteladóktól.

Fizikai paraméterek

Méret: 328x274x37/46 mm
Tömeg: 3,4 kg



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés