Connect with us

technokrata

Nagymértékű termékkalózkodás Európában

Dotkom

Nagymértékű termékkalózkodás Európában

Lassan aggasztó méreteket ölt a termékkalózkodás Európában, különösen ami a tintapatronokat illeti – ezen szeretne változtatni az Epson.

„Az imitált márkás termékek gyártása és forgalmazása, ami jelen esetben a nyomtatóinkban használatos tintapatronokat érinti, már olyan méreteket öltött Európában, ami mellett nem lehet szótlanul elmenni és nem csak nekünk, mint gyártóknak, de a kereskedők szempontjából is komoly következményekkel járhat“, mondta Andreas Hoff, az Epson Deutschland GmbH ellátásért felelős Key Account menedzsere. „Mivel az a kereskedő, aki rendszerint anélkül ad el hamisított terméket, hogy ő maga is tudna erről, büntethető és legrosszabb esetben az egzisztenciáját is veszélyeztető kártérítési követeléseknek teszi ki magát.“

Csak idén márciusban 50 ezer hamisított Epson tintapatront sikerült lefoglalni a Münster-Osnabrück-i repülőtéren. A hamisítványok kívülről oly mértékben hasonlítanak az eredetire, hogy gyakorlatlan szemmel szinte lehetetlen különbséget tenni. Az eltérés azonban legkésőbb a fogyasztónál mégis jelentkezik, amikor a várt minőségű tinta helyett olyannal találja magát szemben, ami esetleg még a nyomtatóban is kárt tehet.

Előtérben a megelőzés

Annak érdekében, hogy az Epson megvédje kereskedőit a fenti következményektől, három pontból álló programot dolgozott ki:

1) Az első lépésben az Epson-kereskedők felvilágosítást kapnak a termékkalózkodás szokásos folyamatáról. Így például egy kézzel írott ajánlat, az előrefizetés igénylése vagy a kirívóan magas vételi mennyiség gyakran illegális tevékenységre utal. Az ajánlat vagy az „eredetiségigazolás” kéretlen bemutatása az eredeti termékeket forgalmazó kereskedőknél nem szokásos és bizalmatlanságot kell, hogy keltsen. Ilyen gyanús pillanatok esetén a kereskedők az Epson Deutschlandnál lévő kapcsolattartójukhoz fordulhatnak.

2) Ehhez az Epson egy forró drót elérhetőséget és két külön e-mail címet hozott létre, ahol az elbizonytalanodott kereskedőknek bármikor segítenek:
Telefon: +49 (0)211-5603-559
Fax: +49 (0)211-5603-283
E-mail: produktpiraterie@epson.de vagy fraud@epsonemc.com

A beérkezett információkat az Epson bizalmasan kezeli.

3) Ezenkívül a kereskedőknek alkalmuk nyílik, hogy a már megvásárolt termékeket ingyenes áruminta vizsgálatnak vessék alá az Epsonnál, ha bármilyen kétségük támadna az áru eredetiségét illetően. Az anyagokat az alábbi címre kell eljuttatni:

Epson Deutschland GmbH
Anti- Counterfeit-Team
Zülpicher Straße 6
D-40549 Düsseldorf

„Ezzel a csomaggal a hamisított termékekkel való visszaéléseket szeretnénk megelőzni és mind kereskedőink, mind pedig ügyfeleink elégedettségét megőrizni“ – mondta Hoff. „Mindemellett tevékenységünk hozzájárul az európai termékkalózkodás visszaszorításához is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu