Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP személyi rendszerek (PSG) szegmensének eredményei

Dotkom

A HP személyi rendszerek (PSG) szegmensének eredményei

A HP személyi rendszerek szegmense (Personal Systems Group, PSG) több mint 50 százalékkal csökkentette üzemi veszteségét az előző negyedévhez képest.

A személyi rendszerek szegmense jól teljesített a negyedik negyedévben: 56 százalékkal sikerült mérsékelnie üzemi veszteségét az előző negyedévhez képest, 4,3 hétre csökkentette értékesítési csatornáinak készletforgási idejét, tovább növelte disztribúciós tevékenységének hatékonyságát és megerősítette a HP vezető innovátori pozícióját.

Az üzleti és magánfelhasználói PC-ket, munkaállomásokat, noteszgépeket, kézi eszközöket és DVD+RW meghajtókat forgalmazó PSG 5,1 milliárd dolláros összesített árbevétele az előző negyedévhez képest 6 százalékos javulást, éves viszonylatban pedig 6 százalékos visszaesést mutat.

A magánfelhasználói PC-k értékesítése az elmúlt három hónaphoz képest 16 százalékkal emelkedett, az elmúlt év megfelelő időszakához viszonyítva pedig 13 százalékkal csökkent. Az üzleti PC-k forgalmazása terén negyedéves szinten 3 százalékos bővülés, 12 hónapra vetítve pedig stagnálás volt megfigyelhető.

A PSG üzemi nyereséghányada -1,7 százalék, szemben az előző három hónap -4,2 illetve a tavalyi negyedik negyedév -7,0 százalékos adatával. A nyereséghányad éves szintű javulása részben az értéknövelő célok teljesítése terén elért töretlen előrehaladást mutatja.

Az amerikai kontinensen a közvetlen értékesítési csatorna realizálta az összesített szállítások 27, és az üzleti PC-eladások 46 százalékát. Ezen túlmenően, az értékesítési csatorna globális készletforgási idejét az üzleti termékek esetében 3,0, a magánfelhasználói termékeknél pedig 6,3 hétre sikerült csökkenteni – ez a szint jó indulást biztosít az év végi bevásárlószezonhoz. November 1-én a HP elindította az Egyesült Államokban teljes termék- és szolgáltatásportfolióját lefedő partnerONE programját, amely több mint 40 régi partnerkezdeményezést fog egyetlen, egyszerű és hatékony program keretében össze.

Az IDC harmadik naptári negyedévre vonatkozó adatai szerint a HP PC-üzletágának növekedése negyedéves szinten meghaladta az Egyesült Államokra jellemző átlagot, és a vállalatnak egy százalékponttal sikerült növelnie értékesítési darabszámok alapján számított piaci részesedését az USA-ban. A HP nemrég ebben a szegmensben is új, innovatív termékeket dobott piacra: köztük a Tablet PC-t, a Media Center PC-t, új kialakítású és árfekvésű iPAQ zsebszámítógépeket, minden idők első mobil munkaállomását, két UNIX, Windows és Linux operációs rendszereket támogató Itanium 2-alapú munkaállomást, valamint több új monitort.

A PSG négy – egyenként átlagosan több mint 65 millió dollár értékű – jelentős szerződést kötött az elmúlt negyedévben. Több mint 100 millió dollár értékben 200.000 asztali gépet és támogatási szolgáltatásokat szállít Kolumbia legnagyobb közszolgáltató vállalatának új kommunikációs szolgáltatásához; 40.000 PC-vel szereli fel a Home Depot 1456 USA-beli egységét az üzletlánc működési hatékonyságának, ügyfélszolgálati színvonalának és dolgozói képzési programjának továbbfejlesztése érdekében; HP iPAQ gépeket biztosít az New York-i Tőzsde új, vezeték nélküli rendelésmenedzselő rendszerének kiépítéséhez; és több éven keresztül asztali és noteszgépekkel, szerverekkel és nyomtatókkal látja el a Staples szervezeti egységeit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés