Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP nagyvállalati rendszerek (ESG) szegmensének eredményei

Dotkom

A HP nagyvállalati rendszerek (ESG) szegmensének eredményei

A nagyvállalati rendszerek szegmense (Enterprise Systems Group, ESG) a kedvezőtlen piaci viszonyok dacára stabil árbevétel- és nyereségnövekedést produkált – valamennyi régióban és üzletágban sikerült javítania teljesítményét, és több mint 60 százalékkal mérsékelte üzemi veszteségét az előző negyedévhez képest.

A nagyvállalati rendszerek szegmens jelentős fejlődésről számolt be a negyedik negyedévben. Az üzemi veszteség 152 millió dollárt tett ki, 270 millió dollárral kevesebbet, mint három hónappal korábban. Ez a javulás a szerkezeti költségek visszaszorításában elért jelentős eredményeket tükrözi. A nagyvállalati rendszerek szegmense a rendszerek és megoldások széles körével, köztük menedzsmentszoftverekkel, többplatformos adattárolási termékekkel, működéskritikus (business critical) és ipari szabványos szerverekkel látja el az üzleti felhasználókat. Az ESG nemrég látott hozzá új, adaptív menedzselési platformra épülő szoftverstratégiája megvalósításához, amely révén ügyfeleinek rendszerei azonnal, intelligens és automatikus módon tudnak majd reagálni az üzleti élet változásaira.

A szervezet 4,1 milliárd dollárra rúgó árbevétele negyedéves szinten 8 százalékkal bővült, éves viszonylatban pedig 5 százalékkal mérséklődött. Az értékesítési csapat hatékonyságának növelése és a kedvező ügyfélreakciók következtében az ESG-nek a globális informatikai kiadások tartós gyengélkedése és a versenytársak agresszív árcsökkentő programjai ellenére is valamennyi régióban és üzletágban sikerült növekedést elérnie.

Az ESG üzemi nyereséghányada -3,7 százaléknak felet meg. A három hónappal illetve az egy évvel korábbi érték 11,2 és -7,0 százalék volt.

A működéskritikus szerverek értékesítéséből származó árbevétel 12 százalékkal emelkedett az előző három hónaphoz, és 14 százalékkal csökkent a tavalyi negyedik negyedévhez képest. Az ipari szabványos szerverek forgalmának bővülése 4 és 3 százaléknak felelt meg az előző, illetve a tavalyi negyedik negyedévhez viszonyítva. . Az adattárolási megoldások piacán az előző három hónappal összehasonlítva 14 százalékos emelkedés, éves szinten pedig 5 százalékos visszaesés volt megfigyelhető. A szoftverforgalom az előző negyedév lezárása óta 2 százalékkal nőtt, de még így is 15 százalékkal elmaradt a tavalyi negyedév értékétől.

A legfontosabb eredmények közül kiemelendő a szerverszállítások darabszámának kiugró növekedése. A Gartner Dataquest harmadik naptári negyedévre vonatkozó jelentése szerint a HP 30 százalékos globális piaci részesedése valamennyi versenytárs teljesítményét felülmúlja. A HP ismét első helyen végzett a világ legnagyobb szuperszámítógépes rendszereinek ötszázas listáján: a TOP500 nagyvállalati kategóriájában a HP Superdome rendszerek stabilan őrzik vezető pozíciójukat. A Superdome szerverek értékesítéséből származó árbevétel 58 százalékkal nőtt az elmúlt negyedévhez képest. Említést érdemel még az adattárolási megoldások piacán elért dinamikus negyedéves bővülés. Tizenhét százalékkal emelkedett az on-line háttértárak által termelt árbevétel; a HP immár 18. negyedéve őrzi vezető részesedését a Linux-piacon; és sikeresen lezárta az OpenView és Utility Data Center szoftvereket érintő termékátállási folyamatot.

A 10 legnagyobb, új nagyvállalati szerződés – köztük a Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC) banktól kapott megbízás – összértéke megközelíti a 2,9 milliárd dollárt. E teljesítmény alapján a HP fej-fej mellett halad legnagyobb versenytársaival. Kiemelkedő megbízások: az USA légierejének három központi parancsnoksága közül kettő a HP-t választotta szerver- és háttértár-szállítójául (felhasználók száma: 160.000); az Ericsson 200 millió dollár értékben vásárolt StorageWorks, ProLiant és UNIX szervereket a HP-től; a DHL-lel aláírt 105 millió dolláros szerződés keretében a HP UNIX-szervereket, adattárolási megoldásokat, és küldetéskritikus (mission-critical) támogatási szolgáltatásokat biztosít a szervezet három legnagyobb nemzetközi adatközpontja számára; a Wellcome Trust Sanger Institute 22 millió dollár értékű szuperszámítógépet rendelt meg a HP-től génkutatási tevékenységének kibővítésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés