Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megmenekült a Mobilcom

Dotkom

Megmenekült a Mobilcom

A hosszú hónapokon keresztül csőddel fenyegetett német telefonkonszern megmenekült a fizetésképtelenségtől.

Több hónapos egyezkedés után a folyamatosan csődközelben tartózkodó Mobilcom jövője úgy tűnik, most már biztosítva van. Miután a német bankok és a német kormány is megegyeztek a résztulajdonos France Télécommal, már csak a cégalapító főrészvényes, Gerhard Schmid jóváhagyása hiányzott a mentési tervről. Ez utóbbi azonban késlekedett, Schmid ugyanis nem volt hajlandó átadni részvényeit az állam által kijelölt vagyonkezelőnek.

Kétheti tárgyalás után végül a német RTL televízió volt elnökét, Helmut Thomát jelölték ki vagyonkezelőnek, akinek személyével már Schmid is meg volt elégedve.

Így az utolsó akadály is elhárult a Mobilcom megmentése elől, a résztulajdonos France Télécom elvállalta, hogy 7 milliárd eurós tartozást átvesz a Mobilcomtól, amennyiben Schmid nem vesz többé részt a Mobilcommal kapcsolatos döntésekben (magyarul megválik részvényeitől). Thorsten Grenz a Mobilcom elnöke elmondta, hogy bár a France Télécommal jól haladnak a tárgyalások a 7 milliárd eurós adósságátvállalással kapcsolatban, az egyeztetéseket még nem zárták le.

A Mobilcom helyzete ugyan stabilizálódni látszik, ennek ellenére a jelenlegi 5.000 munkatársból 2.000-nek távoznia kell.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés