Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent az első önmegsemmisítő DVD

Dotkom

Megjelent az első önmegsemmisítő DVD

Az amerikai hiphop együttes, a Nappy Roots nevéhez fűződik az első olyan zenei DVD, mely felbontás után 8 órával megsemmisíti önmagát.

A new yorki székhelyű Flexplay által kidolgozott eljárásnak köszönhetően hamarosan nagymértékben elterjedhetnek az egyszerhasználatos reklám DVD-k. A Flexplay a lemezeket egy különleges kémiai úton előállított vegyülettel vonja be, mely felbontás után megkezdi a lebomlást. A fényérzékeny vegyület körülbelül 8 órai használatot engedélyez, utána a DVD használhatatlanná válik. A New York Times értesülése szerint a Flexplay az elhasználódott DVD-ket újrafeldolgozza.

A médiaipar nagy lehetőséget lát az új technológiában, ugyanis a filmréteg felvitele olcsóbb, mint különböző másolásvédelmi eljárás kidolgozása, licencelése. Mint a Flexplay szóvivője elmondta, a fényérzékeny filmréteg semmiféle lejátszási problémát nem okoz, ezért az önmegsemmisítő DVD alkalmas zene, kép, vagy szoftverek tárolására is. Az első ilyen korong most került az amerikai piacra, a Nappy Roots együttes zenéjével.

A technológia egyetlen hátulütője az elhasználódó DVD-k miatt felhalmozódó nagy mennyiségű hulladék, mely ellen a környezetvédő szervezetek várhatóan tiltakozni fognak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés