Connect with us

Hirdetés

technokrata

WatchGuard – tűzfalak, biztonsági szoftvertermékek és -szolgáltatások

Dotkom

WatchGuard – tűzfalak, biztonsági szoftvertermékek és -szolgáltatások

A WatchGuard Technologies 1996-ban alakult, fő tevékenységi köre a piac valamennyi rétege számára megfelelő appliance (hardver + szoftver) tűzfalak fejlesztése, de emellett foglalkozik biztonsági szoftvertermékek fejlesztésével is.

Firebox tűzfalak
A WatchGuard Firebox tűzfalak közös jellemzője az elsőrangú biztonság mellett a nagyfokú stabilitás és megbízhatóság, összehangoltan működő szoftver és hardver, amely kizárja a kompatibilitási problémákat. Ennek oka, hogy a WatchGuardtól származó operációs rendszer és tűzfal-szoftver, valamint a szintén WatchGuard által készített hardver közötti ellentétek már a fejlesztéskor napvilágra kerülnek. Az összes Firebox tűzfal szoftvere Linux operációs rendszerre épül, melyet szintén a WatchGuard alakított át a tűzfalakon szükséges nagyobb biztonság érdekében.

A WatchGuard tűzfalak további jellemzője az egyszerű konfigurálhatóság és a gyors üzembehelyezés.

WatchGuard Firebox a kis- és közepes méretű vállalatok számára tökéletes hardveres csomagszűrő és proxy-tűzfal. Tervezésekor a biztonság mellett elsődleges szempont volt a tűzfal gyors üzembehelyezésének lehetősége. A tűzfal alapáron kínálja VPN kapcsolatok kiépítésének lehetőségét, illetve Internet-tartalomszűrést. Modellek: 700, 1000, 2500, 4500

WatchGuard Firebox SOHO6 a kisebb irodák, egyéni felhasználók részére készült csomagszűrő hardver-tűzfal. Tervezésekor fontos szerepet játszott a tűzfal egyszerű üzembe helyezhetősége, és böngésző-program segítségével elvégezhető konfigurálása. Ezek mellett természetesen sem a biztonság, sem a sebesség nem lehet másodrendű: a SOHO6 a piaci szegmens egyik leggyorsabb tűzfala. VPN és tartalomszűrő opciókkal kapható.

A WatchGuard Firebox VClass tűzfal-család nagyvállalatok számára megfelelő sebességű és képességű hardveres csomagszűrő tűzfalakat jelent, melyek fejlesztésekor a biztonság mellett elsőrendű szempont volt a központosított menedzsment lehetősége. Optikai, gigabit sebességű csatlakozással is hozzáférhető, legnagyobb csomagszűrési sebessége akár a 600 Mbit/másodperc sebességet is elérheti. Alapáron nyújt lehetőséget VPN kapcsolatok kezelésére. Modellek: V10, V60, V80, V100

Biztonsági szoftvertermékek

WatchGuard Serverlock
Szerverekre telepíthető, jogosulatlan hozzáférést, konfigurálást hatékonyan megakadályozó biztonsági szoftver. Védi a számítógépen található file-okat, beállításokat, Internet-tartalmat, SUN Solaris és Windows NT, 2000 rendszereken.

WatchGuard AppLock/Web
A statisztikák szerint leginkább fenyegetett operációs rendszerek és webkiszolgáló, a Microsoft Windows NT és 2000, valamint a Microsoft IIS védettségének garantálására fejlesztett biztonsági szoftver.

WatchGuard Mobile User VPN
A biztonságos internetes távmunka eszköze. A VPN kliens-szoftver a WatchGuard tűzfalak által is támogatott IPSec alapú VPN kapcsolatok kiépítését teszi lehetővé egyéni felhasználók számítógépei és a központ távoli tűzfala között. Opcióként vásárolható valamennyi Firebox tűzfalhoz. Kiegészítő funkcióként személyi tűzfalat is tartalmaz. Támogatott platformok: Windows 98, NT, 2000, XP

Biztonsági szolgáltatások

A WatchGuard LiveSecurity szolgáltatás segítségével a szolgáltatás előfizetője mindig időben értesülhet az éppen megjelent biztonsági fenyegetésekről a WatchGuard szakembergárdája által írt e-mailekből. Az üzenetek az újonnan megjelenő aktuális biztonsági rések leírása, és ellenszere mellett vírusokról, támadási módszerekről, hálózat-biztonsági aktualitásokról adnak átfogó és részletes tájékoztatást. A WatchGuard LiveSecurity szolgáltatás nagymértékben elősegíti a hálózat kialakított biztonsági szintjének hosszú távú fenntartását. A szolgáltatás minden megvásárolt WatchGuard termékhez egy évig ingyenesen jár, a programfrissítéseket, és a technikai támogatást is elérhetővé teszi. A WatchGuard LiveSecurity szolgáltatás külön is megvásárolható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés