Connect with us

Hirdetés

technokrata

Matáv: jelentős támogatás az Országos Onkológiai Intézetnek

Dotkom

Matáv: jelentős támogatás az Országos Onkológiai Intézetnek

Dr. Farkas Emil, a Daganatok Sebészete Alapítvány kuratóriumának elnöke vehette át azt a 2.800.000 Ft-os adományt, melyet Dr. Nagy Bálint, a Matáv kommunikációs igazgatója adott át ma délelőtt az Országos Onkológiai Intézet épületében. Az alapítvány az adomány teljes összegét speciális mellkas-sebészeti műszerek beszerzésére fordítja.

Az 1991 óta működő alapítvány több mint egy évtizede tesz folyamatos erőfeszítéseket az Országos Onkológiai Intézet Sebészeti Osztályán végzett daganat-sebészeti munka elméleti és gyakorlati tevékenységének eredményesebbé tételéért, a nemzetközi tapasztalatok és a hazai eredmények megismertetéséért, valamint a munkacsoport eredményeinek publikálásáért. Dr. Farkas Emil, a kuratórium elnöke elmondta: „Célkitűzéseink maradéktalan eléréséhez elengedhetetlenül fontos a sebészeti osztály olyan eszközeinek és tárgyi berendezéseinek fejlesztése, amelyek szükségesek a korszerű és eredményes daganat-sebészeti munkához, s amelyeket a Társadalombiztosító révén nem szerezhetünk be. A Matáv által adományozott csaknem hárommillió forintból olyan speciális műszereket vásárolhat alapítványunk, melyekkel különböző mellkas-sebészeti műtéteket immáron a legkorszerűbb technika segítségével végezhetünk.”

„Az utóbbi években sajnálatos módon egyre többet hallani a daganatos megbetegedések növekvő számáról, melyek kezelése a legkorszerűbb gyógyászati beavatkozást és felszerelést igényli. Bízunk benne, hogy a felajánlásunk segítségével beszerzett eszközökkel az alapítvány eredményes munkát folytathat a daganatos betegségek diagnosztizálásában és kezelésében” – tette hozzá Dr. Nagy Bálint, a Matáv kommunikációs igazgatója.

A Matáv 7 kiemelt adományozási célterületre (szív- és érrendszeri betegségek gyógyítása, egészségmegőrző programok, kommunikációs problémák gyógyítása, hátrányos helyzetűek sporttevékenysége, hátrányos helyzetű települések kulturális kezdeményezései, gyermekek egészségügyi és szociális problémáinak kezelése, telefonos segélyszolgálatok támogatása) koncentrál, és évről évre nagyobb összegű – tavaly közel 70 millió forintos – jótékony célú támogatást nyújt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés