Connect with us

Hirdetés

technokrata

DT: hiábavaló volt a többhónapos keresés

Dotkom

DT: hiábavaló volt a többhónapos keresés

A Financial Times értesülései szerint a német Deutsche Telekom elnöki posztjára az egyetlen jelölt a T-Mobile elnöke, ki már hónapokkal ezelőtt is jelentkezett erre a pozícióra.

Kai-Uwe Ricke, a Deutsche Telekom mobilhálózat szolgáltatójának, a T-Mobile-nak a jelenlegi elnöke. A Financial Times Deutschland értesülései szerint ő a több hónapja húzódó Deutsche Telekom elnök-keresés egyetlen jelöltje. A jövő hét csütörtökön megrendezendő választási ülésen az igazgatótanács szerint felbukkanhat vetélytárs, azonban az eddigi jelöltek elutasításait figyelembe véve erre elég kevés az esély.

Ricke személye megnyugvást jelent az időközben már kínossá vált szituációban, ugyanis az utóbbi hónapokban az összes megkeresett jelölt nemet mondott a felkínált pozícióra. Másrészről azonban a megoldás kezdetektől adott volt, hiszen Kai-Uwe Ricke volt az első személy, aki júliusban Sihler utódjaként szóba jött. Nem megerősített adatok szerint összesen 12 magas beosztású menedzser mondott nemet a Deutsche Telekom elnöki posztjára.

A 41 éves Ricke-vel kapcsolatban az elemzők véleménye megoszlik. Egyrészről pozitívum, hogy a konszern élére belső berkekből származó személy kerülhet, aki jól ismeri a cég felépítését. Ugyanakkor sokaknak aggodalmat okoz, hogy a korábbi Telekom elnök, Helmut Ricke fia Ron Sommer döntéseit támogatta, ezáltal a hatalmas adósságért is részben felelős.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés