Connect with us

Hirdetés

technokrata

Deutsche Telekom: igazgató kerestetik

Dotkom

Deutsche Telekom: igazgató kerestetik

Erre a hétre is megvan a Matáv többségi tulajdonosának péntek esti sztorija: immáron minden létező német topmenedzsert beszervezett a sajtó Sommer helyére.

Az év végéhez közeledve egyre inkább bonyolódnak a Deutsche Telekom új vezetőjének személyével kapcsolatban megjelenő hírek. Az idő márpedig sürget, ugyanis a jelenlegi ideiglenes elnök, Helmut Sihler legkésőbb januárban lemond a posztjáról, hiszen a Telekommal csak féléves szerződést kötött júliusban. Sihler korábbi nyilatkozatában azt ígérte, hogy legkésőbb az esztendő végéig megtalálja utódját, s immáron fél éve nem akad olyan ember, aki elfoglalná a dicstelen körülmények között távozott Ron Sommer helyét.

A német telefonkonszern elnöki székével kapcsolatban már hónapok óta folyó spekulációk a minap újra felütötték fejüket, s az eddigieknél jóval nagyobb meglepetést okoztak. Ulrich Schumacher, az Infineon vezetője sorban a tizedik olyan új DT-vezető lett volna, akinek fogalma sem volt arról, hogy elhagyja jól bevált régi állását a DT utódlásáért. A topmenedzser élesen cáfolta a híreszteléseket, s leszögezte: marad eredeti posztján.

A FAZ tippje szerint a Deutsche Telekom új vezetője mégsem a társaság belső köreiből kerül ki, így annak ellenére, hogy az új igazgató kilétéről továbbra sem tudni semmit, legalább az egyértelmű, hogy ki az, akire nem kell számítani: a nagy esélyesnek tartott Karl-Uwe Ricke marad a T-Mobile élén, s a jelenlegi pénzügyi vezető, Karl-Gerhard Eick sem fog a DT elnöki székéből nyugdíjba menni.

Mivel több német csúcsvezető már nem volt az élők listáján, a sajtó legújabb kiszemeltje ezúttal már külföldi: Jens Adlert a Swisscom éléről helyeztetnék át Deutsche Telekomhoz. A befektetők bíznak abban, hogy erről az érintett is tud.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés