Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kihasználatlan spam lehetőség a Windowsokban – magyar találmány

Dotkom

Kihasználatlan spam lehetőség a Windowsokban – magyar találmány

A spameket az emberek többsége nem kedveli, hisz olyan információkkal látják el kéretlenül, melyekre nincsen szüksége. Ennek formája többféle lehet: e-mail, webes, üzenőprogramon keresztüli stb. Egy régi-új lehetőség új ˝távlatokat˝ nyithat meg e téren…

A Windowsokban megtalálható üzenő szolgáltatást legtöbbször a rendszergazdák használják, hogy figyelmeztessék a felhasználót valamilyen esemény bekövetkeztére, például a hálózati szerver leállására. A reklámozók mindeddig nem használták ki ezt a lehetőséget – mindeddig…

A Windows termékmenedzsere, Charmaine Gravning elmondta, hogy a spammelők legtöbbször cél nélkül, vakon küldik el reklámjaikat egy véletlenszerűen választott IP-címtartományba. Egy olyan számítógép, amelyre nem telepítettek tűzfalat, könnyen célpontja eshet egy ilyen kis reklámablaknak – a spammelő kéretlen reklámja felpattanó ablakként keserítheti meg a felhasználók életét.

Gravning szerint az ilyen típusú üzenetablakok jelentette veszély a Windows 9x, NT, 2000 és XP operációs rendszereket érinti, illetve természetesen ezen számítógépek közül azokat, amelyek egy érvényes IP-címmel kapcsolódnak fel az Internetre. Tehát az olyan PC-k, amik tűzfal vagy egy router mögött ülnek, nincsenek kiszolgáltatva ennek a hirdetési formának.

A lehetőség hozzáértés nélküli kihasználására készült egy szoftver, melyet egy USA-beli, de Romániában bejegyzett cég készített el. A DirectAdviser.com website-ot is birtokló vállalkozás alapítója magyar származású: Kovács Zoltán. Elmondása szerint a 700 dolláros árat az elmúlt két hónap alatt már több mint 200-an fizették meg (ami legalább 140 ezer dollárt jelent).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés