Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Internet nem szorítja ki a könyveket: kötet készül a Trans internetes folyóirat publikációiból

Dotkom

Az Internet nem szorítja ki a könyveket: kötet készül a Trans internetes folyóirat publikációiból

Többször hallhattuk már, hogy az Internet elterjedése egyre inkább kiszorítja a könyveket az emberek életéből. Álljon itt egy ellenpélda…

Herbert Arlt, a Trans osztrák főszerkesztője a héten mutatta be az internetes tudományos folyóiratban kiadott tanulmányokból készült, Trans, többnyelvű internetes kulturális kutatások 1997-2002 című összefoglaló kötetet, valamint CD-t az ELTE Germanisztikai Intézetében, Budapesten.

A német nyelvű, angol és francia összefoglalókat tartalmazó kiadvány a Trans elmúlt öt évben megjelent legjobb publikációit tartalmazza 11 témában a humán tudományok terén. A CD 273 cikket tartalmaz, 179 szerzőtől, 40 országból.

A Trans több szakterület összekötésével kísérletező kulturális kutatásoknak ad helyet internetes oldalain. A folyóiratot a bécsi központú Ausztriai és Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Tudományok Kutatóintézete adja ki, amely független szervezetként rendez konferenciákat a világ számos pontján, köztük Magyarországon is, az elhangzó tanulmányokat pedig rendszeresen közzé teszik az internetes lap hasábjain.

Havonta 250 ezren regisztrálnak a site-on, amelynek 100 országban összesen több mint 20 ezer rendszeres olvasója van. Nem csoda, hiszen az 1997-ben alapított Trans eddig 40 ország 179 szerzőjének 273 tanulmányát publikálta.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés