Connect with us

technokrata

Sharp: Transmeta processzoros noteszgép

Dotkom

Sharp: Transmeta processzoros noteszgép

Sharp Kitty a beceneve annak a noteszgépnek, melyet nemrég jelentett be a cég. A notebook leginkább parányi méreteivel és Transmeta processzorával jellemezhető.

Még ebben a hónapban piacra kerülhet a hivatalosan Mebius Muramasa PC-MM1-H1W névre keresztelt, ám a felhasználók által csak Sharp Kitty-nek nevezett noteszgép. A Transmeta TM5800-as Crusoe processzora 867 MHz-es órajelen működik.

Operatív tára 256 MB-nyi DDR SDRAM, LCD-je pedig egy 10,4 colos XGA kijelző. A háttértár gyanánt 15 GB-os merevlemezzel rendelkező noteszgépet felszerelték két 1.1-es USB porttal és egy PC Card slottal is, emellett megtalálható benne egy beépített 802.11b vezetékmentes hálózati adapter is.

A gép fizikai paramétereire már a kijelző kicsinységéről is következtetni lehet: legvastagabb pontja is csak 13,7 milliméter. Tömege pedig az 1 kilogrammot sem éri el: körülbelül 950 gramm. Akkumulátoráról 3,2 óráig üzemképes, de egy extra akkumulátorral közel 10 órára lehet növelni ezt az időt.

Az elsősorban cégek, vállalatok és kis valamint otthoni irodák számára készített noteszgép előre telepített Windows XP Home változattal 1375 dollárba fog kerülni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin