Connect with us
Hirdetés

technokrata

NEC: többmillió 3G mobilkészülék Kínának

Dotkom

NEC: többmillió 3G mobilkészülék Kínának

A japán mobiltelefonkészülék-gyártó vállalatok sorban kezdik meg piaci offenzíváikat beépített kamerát és más fejlett szolgáltatásokat tartalmazó készülékeikkel Kínába.

A legnagyobb japán mobiltelefonkészülék-gyártó NEC új projektbe kezdett, melynek keretében digitális kamerával felszerelt mobiltelefonokat szállít a szomszédos Kínába.

A vállalat optimista, ugyanis tervei szerint a következő pénzügyi évben a Kínában értékesített készülékek száma eléri az egymilliót, a 2004/2005-ös pénzügyi évre mindez pedig megháromszorozódik.

A GSM/GPRS rendszerrel működő telefonokat a világ legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatójának számító, 109 millió előfizetővel rendelkező China Mobile (Hongkong) is használja.

Az anyagiakkal kapcsolatban csupán a japán Nihon Keidzai Simbun gazdasági lap bocsátkozott spekulációkba: a készülékekből 2005-ig származó exportbevételt 100 milliárd jenre (810 millió dollár) taksálta, azonban a becsült adatokat az NTT szóvivője túlzottnak minősítette.

A NEC mostanában nagyon menő, ugyanis egyike azoknak a szállítóknak, melyektől a China Mobile – közleménye szerint – összesen 300 ezer darab készüléket rendelt fejlett multimédiás mobiltelefon-szolgáltatásának promóciós kampányához.

A NEC által szállítandó high-end készülékek a piac felső minőségi és árszegmensét célozzák meg. Maga a telefon alapjában véve nem érne sokat, ám a készülékek 100 ezer pixeles képfelbontású beépített kamerával, 2,2 colos színes monitorral, valamint egy kiegészítő, a hátlapon elhelyezett egycolos kijelzővel lesznek szerelve.

Mindenesetre az biztos, hogy a NEC a márciusban záródó folyó pénzügyi évben összesen félmillió darabot szándékozik Kínába szállítani, ahol a világ legnagyobb mobiltelefon-piacán havonta 4,5-5 millió készülék talál gazdára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés