Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP átadta a több gyártó rendszereit integráló, heterogén megoldásának első fázisát a MOL-nak

Dotkom

A HP átadta a több gyártó rendszereit integráló, heterogén megoldásának első fázisát a MOL-nak

A HP átadta a MOL Rt. dokumentumkezelő rendszerének első fázisát. A több gyártó rendszereit integráló, heterogén megoldás évente több mint 2,5 millió számla feldolgozására képes.

A HP Magyarország 2002. július 1.-én átadta a MOL Rt-nél kiépített Dokumentumkezelő és Archiváló Rendszer első fázisában megvalósított “Bejövő számla archiválás” megoldást. A dokumentum-archiváló megoldás a MOL-nál egy időben indult a közelmúltban bevezetett SAP R/3 rendszerrel.

A MOL Rt. a bejövő, papír-alapú számláit 5 különböző helyen dolgozza fel (Százhalombatta, Siófok, Szolnok, Komárom, Tiszaújváros). Tekintettel a bejövő számlák mennyiségére, illetve változó papírminőségére, a szkennelés speciális hardverrel és szoftverrel történik. A számlák beolvasását a Kofax Ascent Capture terméke végzi Fujitsu dokumentum-szkennerek segítségével. Annak érdekében, hogy a rendszer képes legyen az évi 2.700.000 oldal feldolgozására, a HP szakemberei az ún. VRS (Virtual ReScan, virtuális újraszkennelés) technológiát is alkalmazták. Ennek köszönhetően egy oldalt csak egyszer kell beolvasni (a szkennelés után is elvégezhetőek a szükséges képjavítási lépések), így a rendszer képes a MOL által megadott, igen jelentős mennyiség feldolgozására.

A digitalizált dokumentumokra a szkennelés helyén egyedi azonosító (vonalkód) kerül, majd a file-ok (a vonalkód-adatokkal együtt) az archiválási funkciót ellátó IXOS szerverre kerülnek. A számla adatainak rögzítése SAP felületen történik, ahol egy vonalkód olvasó segítségével a számlán szereplő egyedi azonosító is bevitelre kerül, így az IXOS rendszerben tárolt kép automatikusan hozzákapcsolódik az SAP objektumhoz, tehát a számla eredeti példánya bármikor megtekinthető.

A rendszer katasztrófatűrő képességeivel szemben támasztott rendkívül magas elvárásoknak eleget téve, az IXOS archívumot fürtözött kiépítésben telepítették. A rendszer “alatt” – a heterogén környezetet jól jellemzően – egy közös IBM Shark diszk-alrendszer dolgozik. A két IXOS szerverhez egy-egy JukeBox csatlakozik, mely a számlaképek magneto-optikai lemezen tárolásával garantálja azok biztonságát és megváltoztathatatlanságát. A biztonság fokozása érdekében az egyik JukeBox Budapesten, a másik Százhalombattán üzemel. A két JukeBox közötti rendszeres adatcserét az IXOS vezérli.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés