Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kimenekítik a Xerox gazdasági vezetőjét?

Dotkom

Kimenekítik a Xerox gazdasági vezetőjét?

Úgy tűnik, hogy szükségessé vált a könyvelési botrányba keveredett, és jelenleg is vizsgálat alatt álló Xerox számára, hogy áthelyezze gazdasági vezetőjét Kanadába…

Az irodai berendezéseket gyártó amerikai Xerox áthelyezte gazdasági vezetőjét Kanadába. Az esemény különlegességét éppenséggel az adja, hogy a hét elején újabb vizsgálatokat tartott az illetékes ellenőrző szerv a könyvelési gyakorlat felülvizsgálata érdekében, s csütörtökön már meg is történt a hivatalos bejelentés a Gregory B. Taylerrel kapcsolatos vezetőségi döntésről.

A szövetségi nyomozást követő vizsgálat ugyanis az áprilisi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC) kötött rendezési megállapodásra irányul, amely elsősorban a társaság Pénzügyi Számviteli Szabványok 13. számú kimutatása szerinti lízing ügyletekkel kapcsolatos könyvelésében történt változásokat érinti. Ennek érdekében augusztus elején már egyes módosítások megtörténtek a berendezésekből, szolgáltatásokból, bérbeadásból és finanszírozásból származó bevételek időzítésében és felosztásában, azonban most azt ellenőrizték, hogy azóta is helyesen folyik-e a vállalat ilyen és ehhez hasonló gazdasági eseményeinek számviteli és pénzügyi feldolgozása, kimutatása.

A vállalat gazdasági vezetője, Gregory B. Tayler mindenféle ellenvetés nélkül elfogadta a pozíciót a Xerox Canada-nál ahol az irányítás egyes területein lát majd el különböző feladatokat. Kinevezése és az áthelyezés azonnali hatályú. Feladatait a továbbiakban Lawrence A. Zimmerman fogja ellátni az amerikai vállalatnál, amíg nem kerül sor újabb gazdasági vezető kinevezésre.

Gregory B. Tayler egyébként azon vezetőségi tagok közül való, akiket a részvényesek perbe fogtak, mert feltételezéseik szerint félretájékoztatták a befektetőket a hamis pénzügyi helyzet megteremtésével.

A Xerox szóvivője, a már sokat hallott Christa Carone elutasította azon vádakat, melyek szerint az áthelyezés összefügg a vizsgálatokkal. Elmondása szerint Tayler amúgy is kanadai, emellett pedig olyan széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik, melyek jelenleg nélkülözhetetlenek a kanadai leányvállalatnál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés