Connect with us

Hirdetés

technokrata

Linux-feltörő készlet: készítője előzetes letartóztatásban

Dotkom

Linux-feltörő készlet: készítője előzetes letartóztatásban

Egy Linuxokat feltörő készlet megjelentetésével és terjesztésével vádolt fiatalembert tartóztattak le az Egyesült Királyságban.

Közismert, hogy a Linuxok esetén jóval nehezebb fogást találni, ha valaki be akar hatolni egy ilyen rendszerbe. Mégis, úgy tűnik, léteznek olyan eszközök, melyekkel mindez leegyszerűsödik. Példának okáért mindjárt itt a T0rn nevű program, melynek készítője problémába került szoftvere miatt.

A 21 éves angolt ugyanis letartóztatták számítógépes bűnözés miatt, konkrétan olyan eszköz készítése és terjesztése okán, mellyel számítógépes rendszerekbe lehet betörni. Ráadásul ebből nem is egyet készített: a rendőrök mindjárt nyolc különböző változatot foglaltak le. Ugyanakkor további részleteket (például a T0rn készítőjének nevét) nem árultak el, jelenleg folyik a lefoglalt számítástechnikai eszközök elemzése.

Az akció a Scotland Yard és az FBI együttműködésének köszönhető, s ezt több antivírus szoftverekkel foglalkozó cég is örömmel üdvözölte. Lehetséges, hogy abban az esetben, ha a vádlottat bűnösnek találják, szigorú ítéletet szabnak ki rá, példát statuálandó. Októberig azonban nem várható előrelépés; addig tart ugyanis a vizsgálat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés