Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyes böngészők nem nyújtanak teljes anonimitást az Interneten

Dotkom

Egyes böngészők nem nyújtanak teljes anonimitást az Interneten

Az Internet egyik legnagyobb erénye, hogy használói (többnyire) megőrizhetik személyes adataikat, egy jól beállított rendszerről nem lehet (könnyen) információt szerezni. Néhány böngészőből azonban ki lehet csalni ezt-azt…

A Mozilla alapú (Mozilla, Netscape) böngészőket érinti a probléma: a bennük rejtőző hiba miatt egy ügyesen megszerkesztett website képes nyomon követni a felhasználót azután, hogy elhagyta az oldalt. Erre még akkor is képes, ha a következő URL nem linkről, hanem a kedvencekből kerül ki, sőt, még akkor is, ha azt a felhasználó maga billentyűzi be.

Sven Neuhaus találta meg a fent leírt hibát, s mivel az 1.0-s, az 1.0.1-es és az 1.1-es verziókban rendre benne volt, azt a következtetést vonta le, hogy ez érinti a régebbi, béta változatokat is. Mivel erre a technológiára alapul a Netscape 7 és a Galeon (linuxos böngésző), ezért valószínűleg ezen szoftverekben is megtalálható ez a nyomonkövethetőség.

A problémát az egyik komponens, az úgynevezett onunload nevű okozza. Neuhaus prezentálta is a hibát a Mozilla fejlesztőinek, így valószínű, hogy hamarosan elkészül a javítás a böngészőhöz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés