Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobilcom a csőd szélén

Dotkom

Mobilcom a csőd szélén

Mint az várható volt, a France Telecom bejelentette, hogy nem finanszírozza tovább a Mobilcomot. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a német cég fizetésképtelenné vált, és hamarosan csődeljárást indítanak ellene. Ötezer munkatárs válik ezzel munkanélkülivé, mely a jelenlegi német kormánynak igen rosszul jön a választások előtt.

A kocka el van vetve: a Mobilcom sorsa megpecsételődött. Csütörtök este a France Telecom bejelentette, hogy nem finanszírozza tovább a Mobilcomot, melyben 28,5%-os tulajdonos.

A hatalmas veszteségekkel küzdő Mobilcom hamarosan fizetésképtelenséget fog jelenteni, mert nem képes saját erőből finanszírozni működését. A jelenlegi piaci helyzetben nem várható, hogy bármely cég érdeklődne a közel 7 milliárd eurós tartozással rendelkező német konszern iránt.

A Mobilcom ugyanakkor pert kezdeményez a France Telecom ellen szerződésszegés címén, ez azonban nem jelent vigaszt a cég 5.000 munkatársa számára, akikre az elbocsátás vár. A szeptember 22-i választások előtt igen rosszul jött ez a jelenlegi német kormánynak, ezért továbbra is tárgyalások folynak a cég jövőjével kapcsolatosan.

A France Telecom döntése nem okozott nagy meglepetést a piacon, a FT elnöke Micahel Bon már hónapok óta kiutat keresett a Mobilcom szerződésből, mely a többmilliárdos UMTS-licenc miatt folyamatos költséget jelentett a FT számára. Ezáltal már a második UMTS-licenc vált Németországban kérdésessé, néhány hónapja a Quam is beszüntette működését. Az eredeti 6 kiosztott licencből már csak a T-Mobile, a Vodafone, az E-Plus és az O2 fogja ténylegesen kiépíteni a hálózatát.

A Mobilcom fizetésképtelensége több mint egymillió vezetékestelefon-előfizetőt és 3 millió Internet-előfizetőt érint. A német törvények szerint a Mobilcom a csődre hivatkozva nem bonthatja fel a szerződéseket egyoldalúan.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés