Connect with us

Hirdetés

technokrata

Quantum: minden harmadik munkatársat elbocsátják

Dotkom

Quantum: minden harmadik munkatársat elbocsátják

A kaliforniai Quantum költségcsökkentési terveinek következtében a cég 3.000 munkatársa közül 1.100-at terveznek elküldeni. Az elbocsátások oka nagy részben a gyártás Malajziába történő áthelyezése.

A kaliforniai tárolási megoldásairól nevezetes Quantum az elkövetkező fél évben 1.100 munkahelyet készül leépíteni. Ez az 1/3-a a jelenlegi létszámnak (körülbelül 3.000 fő).

Mint azt a múlt héten hivatalosan bejelentették, a Quantum a gyártás egy részét Malajziába helyezi át. A Jabil cég, penangi központtal nemcsak a gyártást, hanem a Quantum alkalmazottainak nagy részét is átveszi.

A gyártás áthelyezése mellett a fejlesztői csoport létszámát is csökkentik, valamint néhány leányvállalatot is bezárnak. A cég közleménye szerint az elbocsátások 80%-ban a gyártási ágazat kihelyezésének köszönhető.

A Quantum reményei szerint az újrastrukturálási intézkedéseknek köszönhetően a jelenleg 82 millió dollárra rúgó üzemeltetési költségeket sikerül fél éven belül 20%-kal csökkenteni. A cég számításai szerint így lehetséges a fedezeti pont (költségek és a bevétel egyenlő) elérése.

Az újrastrukturálási projekt költsége elérheti a 100 millió dollárt, mely a jelenlegi (második) üzleti negyedévben 60-75 millió dollárral nagyobb veszteségként fog megjelenni.

Rick Belluzzo, a Quantum új elnök vezérigazgatója elmondta, hogy mind az átszervezés, mind a Benchmark Storage megvásárlása a biztos jövő megalapozásának része.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés