Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP: ingyenes elektronikus könyvtár

Dotkom

HP: ingyenes elektronikus könyvtár

Megújította ingyenes elektronikus könyvtárát a HP Magyarország.

Megújította ingyenes elektronikus könyvtárát a HP Magyarország. A kínálat egyelőre nem túl széles, de a választék havi megújulását ígérik. Az akcióval a magyar kultúra támogatása mellett Pocket PC palmtopját népszerűsíti a HP – írja a FigyelőNet.

A kínálat egyelőre nem túl széles, ugyanis jelenleg az ingyenesen letölthető könyvek sorában a klasszikusok között olvasható A beszélő köntös Mikszáth Kálmántól és a magyar írók velencei novelláit tartalmazó Egy éj Velencében című összeállítás. A Jézust kereső kisfiú című gyűjtemény magyar írók Jézus-történetei közül válogat.

A havonta megújuló HP e-book-tár modern magyar irodalmi kínálatában egyelőre szintén három mű szerepel: Jónás Tamás, Marno János mellett újdonság Zilahy Péter Az utolsó ablakzsiráf című kötete, amelyet már több nyelvre lefordítottak.

Andrassew Iván, akinek a nevéhez számos e-book elkészítése fűződik, úgy véli, hogy a jelenlegi magyar piacon nem lehet e-bookot nyereségesen kiadni, csak szponzorok segítségével valósítható meg ez a tevékenység.

Andrassew beszámolt arról, hogy meglepően magas a klasszikus művek olvasottsága, így például messze a legtöbben, csaknem háromezren töltötték le a Mikszáth-művet, A beszélő köntöst, emellett ugyancsak magas a versek olvasottsága. A nyomtatott verses kötetek szinte “halálra vannak ítélve”, hiszen rendkívül alacsony példányszámban jelennek meg, ám az Interneten, ingyenesen sokan olvassák a költők munkáit is.

A kezdeményezéssel a HP nemcsak a magyar kultúrát támogatja, hanem a Pocket PC tenyérszámítógépek sokoldalúságát is szeretné bemutatni. A könyvek ugyanis ezzel a kisméretű eszközzel is letölthetőek és olvashatóak.

Azonban a HP könyvei nem a megszokott .pdf formátummal rendelkeznek, emiatt palmtopokkal nehezebben élvezhető, ugyanis a Microsoft Readerjét használják.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés