Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM Thinkpad X30: ultrakönnyű noteszgép

Dotkom

IBM Thinkpad X30: ultrakönnyű noteszgép

A Kék Óriás új, X sorozatba tartozó Thinkpadje alig több, mint másfél kilogrammos tömeggel és 8 órás üzemidővel dicsekedhet.

Három lényeges képessége különbözteti meg a Thinkpad X30-ast többi társától: egyrészt a jócskán megnövelt üzemidő (8 óra), másrészt a kis tömeg (1,6 kg) illetve a továbbfejlesztett vezetéknélküli hálózati képességei (WiFi és Bluetooth). Emellett gondot fordítottak a mobil készüléken tárolt adatok biztonságára is: egy külön chip (és a IBM Embedded Security Subsystem 2.0) gondoskodik a felhasználó azonosításáról és az adatok kódolásról.

Rendelkezik egy bővítésre szolgáló dokkolóegységgel is, ennek köszönhetően egy extra akkumulátor (ennek révén érhető el a 8 óra működési idő) vagy optikai meghajtó is beszerelhető a noteszgépbe. Természetesen a hosszú üzemidőhöz hozzájárul a kisméretű (12 colos vagy kisebb) képernyő alkalmazása is.

Az IBM nagyobb noteszgépeinél megszokott szoftveres hátteret megkapta a Thinkpad X30-as is, többek között belekerült a Rapid Restore, melynek révén gyorsan visszaállítható a rendszer egy korábbi állapota egy esetleges vírusfertőzés vagy sérülés esetén.

Intel Pentium III-M mobilprocesszorral vannak felszerelve a Thinkpadek, áruk 2000 és 2500 dollár közötti, függően a kiépítettségről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés