Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyszabású internetes támadások jövőre

Dotkom

Nagyszabású internetes támadások jövőre

Megközelítőleg az IT-szakemberek fele véli úgy, hogy jövőre minden eddiginél komolyabb és keményebb támadások várhatók az Interneten, ráadásul ez ellen a cégek legtöbbje fel sincs készítve.

A Business Software Alliance, azaz a BSA felmérése szerint romlanak a jövő évre várható biztonsági kilátások. A nemrég publikált tanulmány szerint a vállalatoknál dolgozó hálózati adminisztrátorok 47 százaléka, tehát közel fele úgy gondolta, az Egyesült Államok elektronikus üzletmenete a következő év folyamán jelentős támadásoknak lesz kitéve. Még megdöbbentőbb a felmérés azon eredménye, mely szerint a vállalatok 45 százaléka ennek kezelésére, elhárítására vagy megelőzésére egyáltalán nincs felkészülve.

Billy Tauzin, az USA egyik republikánus képviselője szerint a vállalatok számára elérkezett az az idő, amikor már nem lehet halogatni az óhatatlanul költségekkel járó beruházásokat. Szerencsére egyre többen értik meg, milyen fontos is ez a kérdés, ám még mindig van mit tenni – mondta Tauzin.

A 600-nál is több informatikában dolgozó ember véleményét még körülbelül 1000, más foglalkozású felnőtt egészítette ki a felmérésben. Az utóbbi időben megjelent pesszimista elemzéseknek előbb-utóbb meglesz a hatása – a biztonságtechnikával foglalkozó cégek továbbra is rózsás jövő felé tekintenek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés