Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telekom-körkép: árfolyamvesztés

Dotkom

Telekom-körkép: árfolyamvesztés

A pénteki nap folyamán jelentős mértékű árfolyamvesztést szenvedett el minden nagy európai távközlési szolgáltató és berendezésgyártó. A MATÁV 4,43 százalékot gyengült ezen a héten.

Jelentős mértékű árfolyamvesztésen esett át minden nagy európai távközlési szolgáltató és berendezésgyártó részvénye a pénteki nap folyamán. A legnagyobb esést az Ericsson és a France Télécom produkálta.

A Budapesti Értéktőzsde hivatalos részvényindexe, a BUX 79,50 pontos emelkedéssel, 6.797,58 ponton, a MATÁV 23 pontos emelkedéssel, 798 ponton, a Synergon 20 pontos csökkenéssel, 545 ponton zárt pénteken.

A MATÁV ADR-jeire (American Depository Receipt, valamely helyi bank által kibocsátott forgatható letéti igazolás az USA-ban, a külföldi értékpapírok forgalma ily módon folyik – a GDR tengerentúli megfelelője) New York-ban 15,7 dolláron született az utolsó kötés, ami részvényenként 768 forintos árnak felel meg. Ez 0,95%-kal marad el a csütörtöki budapesti záróértéktől (775 forint). A forgalom továbbra is 100 millió forint alatt maradt, ami nem éri el a MATÁV New York-i piacán megszokott átlagos szintet.

A BUX 6.798 ponton zárta a hetet, csaknem 8 százalékot süllyedt a heti nyitó értékhez viszonyítva. A BUX-nál is nagyobb mértékben gyengült a héten az Antenna Hungária (-11,84%), a Synergon (-12,10%). A MATÁV 4,43 százalékot gyengült ezen a héten.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés