Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony: tizenhétszeresére nőtt a negyedéves eredmény

Dotkom

Sony: tizenhétszeresére nőtt a negyedéves eredmény

A japán szórakoztató-elektronikai óriás bejelentette elektronikai divíziójának második negyedéves eredményeit.

A világ legnagyobb szórakoztató elektronikai cikkeket gyártó vállalata tizenhétszeresére növelte első negyedévi működési eredményét. A meglepően nagy növekedéshez főként a Pókember című film sikere járult hozzá, de jelentősen emelkedett az elektronikus cikkek értékesítése is. A működési eredmény 60 százalékát a játékkonzol és szoftver üzletág adta az elmúlt évben.

A júniussal végződött első üzleti negyedév működési profitja 51,87 milliárd jen volt, azaz 444,4 millió dollár, az egy évvel korábbi negyedév 3 milliárd jenes eredménye helyett. A nettó nyereség 57,18 milliárd jenre rúgott, felülmúlva az előző 30,1 milliárd jenes veszteséget. Ez részvényekre fordítva 62,23 jenes hasznot jelent szemben az ezt megelőző 39,26 jenes deficittel. A csoport árbevétele 5,4 százalékkal, 1,63 billióról 1,72 billió jenre emelkedett. A forgalom 5,4 százalékot bővült, amely időszakos csúcsnak számít. Független elemzők 10 milliárd jen körüli működési eredményre számítottak. A Pókember idáig nem kevesebb, mint 675 millió dollárt hozott a Sony konyhájára.

Az utóbbi időben a jen erősödése nagy mértékben befolyásolta elemzői körökben a Sony kilátásait. A jen árfolyamának hatására a vállalat éves mélypontjára, 5.210 jenre esett kedden. A Sony beszámolója a tokiói tőzsde csütörtöki zárása után került nyilvánosságra, mely során a cég a körülötte kialakult aggodalmakat nemcsak eloszlatta, hanem megerősítette egész évre vonatkozó korábbi eredmény-előrejelzését is. A papír csütörtökön 0,19 százalékkal 5.290 jenre erősödött.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés