Connect with us
Hirdetés

technokrata

Ericsson: csökkenő megrendelések

Dotkom

Ericsson: csökkenő megrendelések

A svéd távközlési berendezésgyártó hetedik veszteséges negyedévéről tett bejelentést a héten. A már két éve tartó folyamatos bevételcsökkenés okaként főként a megrendelések visszaesését okolják.

Pénteken a svéd Ericsson is beszámolt negyedévének eredményeiről. A vállalat egyhuzamban a hetedik veszteséges pénzügyi időszakát könyvelhette el, s javulás legközelebb csupán 2003-ra várható a szakértők szerint.

Az adatok azt mutatják, hogy az Ericsson a második negyedévben egyszeri tételek nélküli, adó előtti vesztesége 3,5 milliárd svéd korona volt, az egy évvel korábbi 14,1 milliárd koronás veszteség helyett. Az Ericssonnál a hálózati termékek megrendelései 19,3 százalékkal csökkentek a második negyedévben az elsőhöz képest.

A vállalat a pénteki közleményben 10 százalékról 15 százalékra növelte várakozását arra nézve, hogy mennyivel kevesebb mobilhálózati terméket értékesíthetnek a gyártók világszerte ebben az évben, mint tavaly. A Motorola korábban 18 százalékos visszaesést, a Nokia pedig 10 százalékos csökkenést jövendölt.

A vállalat a beszámolóval együtt azt is közölte, hogy 74 százalékos árengedménnyel, részvényenként 3,80 koronáért részvénykibocsátást valósít meg a jelenlegi részvényesek számára. Így az értékpapír-tulajdonosok minden meglévő részvényeik után egy újabb részvényt kaphatnak, melynek során 3,2 milliárd dollár bevétel várható a cég számára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés