Connect with us

Hirdetés

technokrata

Synergon: újabb SAP-bevezetés az államigazgatásban

Dotkom

Synergon: újabb SAP-bevezetés az államigazgatásban

A Synergon Informatika Rt. nyerte meg a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága (MKGI) új integrált ügyviteli rendszer bevezetésére kiírt tenderét.

A tender keretében a Synergon fogja megvalósítani az MKGI számára a pénzügyi és számviteli folyamatok támogatását, a vezetői és felügyeleti információs igény kielégítését, a papíralapú ügyintézés minimálisra csökkentésével.

A Synergon az integrált ügyviteli rendszer első fázisát 2002. december 31-én adja át, a teljes rendszer 2003. június 30-tól indul, míg a rendszerkövetést és támogatást 2005. december 31-ig látja el a Synergon a szerződés értelmében.

Schäffer István, az MKGI főigazgatója elmondta: „A közigazgatásban is nagyon fontos, hogy az intézményi, pénzügyi, számviteli és controlling, folyamatszervezési és dokumentálási tevékenység hátterét korszerű informatikai rendszer támogassa. Az eKormányzat kialakításában alapvető szerepet játszik, hogy az államigazgatáshoz tartozó minden intézmény és szerv működése megfelelő informatikai háttérre kerüljön át. Az információs társadalom kialakításának természetes feltétele, hogy a kormány is felvegye ezt a lendületet és kialakítsa a hatékony eKormányzatot.”

Czakó Ferenc, a Synergon vezérigazgatója a szerződés kapcsán nyilatkozta – „A Synergon vezetőjeként kiemelt jelentőséget tulajdonítok a kormányzati informatika fejlődésének. Az e-Kormányzat megteremtése és léte alapvető a magyar információs társadalom fejlesztésének. Ezért nagy megtiszteltetés, hogy a Synergon részt vesz ebben a fontos folyamatban.”

A Synergon az MKGI számára az SAP integrált ügyviteli rendszert fogja bevezetni folyamatoptimalizált workflow kialakítással. Ez a megoldás biztosítja az MKGI intézményi, pénzügyi, számviteli és controlling folyamatainak támogatását, folyamatszervezési és dokumentálási tevékenység megvalósulást. A Synergon a rendszer bevezetéséhez kapcsolódó szolgáltatások elvégzését és rendszerkövetést is el fogja látni, továbbá az induló rendszer telepítését követő 3 év időtartamon belül vállalja a rendszer támogatását, amelynek keretében kisebb nagyobb bővítési feladatokra is sor kerülhet.

A pályáztatás során alapfeltétel volt, hogy a kivitelező olyan megoldást nyújtson az MKGI számára, hogy annak egyes elemei és a jelenleg használt elemek teljes mértékben kompatibilisek legyenek egymással. A pályázatra való jelentkezés alapvető feltételei voltak az igazolt pénzügyi stabilitáson túl a kiírásnak szakmailag megfelelő referenciák és a megajánlott rendszer bevezetésében megfelelő tapasztalatokkal rendelkező szakember gárda.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés