Connect with us

technokrata

A SUN összefog a konkurens Microsofttal

Dotkom

A SUN összefog a konkurens Microsofttal

A 2002. áprilisában az IBM, a Microsoft és a Verisign által alapított Internet-biztonságtechnikai szövetségbe a SUN Microsystems is be kíván lépni.

A közlemény szerint a SUN egy ipari szabvány kifejlesztését szeretné támogatni, mely később ingyenesen használható és terjeszthető lesz.

Hozzáértők szerint a SUN közreműködésével könnyebb lesz az új Internet-biztonsági szabvány egységesítése. Néhányan azonban azt is tudni vélik, hogy a SUN már kifejlesztett egy saját szabványt, melyet a szövetségben érvényesíteni szeretne.

A SUN közreműködése csak annyiban meglepő, hogy a két konkurens cég köztudottan nem áll jó viszonyban egymással. Tavaly szeptemberben Steve Ballmer, a Microsoft elnök vezérigazgatója kritizálta a SUN-t a digitális azonosítással kapcsolatos együttműködésük kapcsán, idén áprilisban pedig Scott McNealy a Microsoftot egy drogkereskedőhöz hasonlította.

A WS-Security célja egy olyan internetes biztonsági szabvány létrehozása, mely operációs rendszertől független, és az előző, Microsoft által 1999-ben kifejlesztett Simple Object Access Protocol (SOAP)-nál nagyobb biztonságot garantál. A SUN mellet a Cisco Systems, Intel, IONA, Netegrity, Novell, OpenNetwork, RSA Security és az SAP is támogatásáról biztosította a WS-Security-t.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin