Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SUN összefog a konkurens Microsofttal

Dotkom

A SUN összefog a konkurens Microsofttal

A 2002. áprilisában az IBM, a Microsoft és a Verisign által alapított Internet-biztonságtechnikai szövetségbe a SUN Microsystems is be kíván lépni.

A közlemény szerint a SUN egy ipari szabvány kifejlesztését szeretné támogatni, mely később ingyenesen használható és terjeszthető lesz.

Hozzáértők szerint a SUN közreműködésével könnyebb lesz az új Internet-biztonsági szabvány egységesítése. Néhányan azonban azt is tudni vélik, hogy a SUN már kifejlesztett egy saját szabványt, melyet a szövetségben érvényesíteni szeretne.

A SUN közreműködése csak annyiban meglepő, hogy a két konkurens cég köztudottan nem áll jó viszonyban egymással. Tavaly szeptemberben Steve Ballmer, a Microsoft elnök vezérigazgatója kritizálta a SUN-t a digitális azonosítással kapcsolatos együttműködésük kapcsán, idén áprilisban pedig Scott McNealy a Microsoftot egy drogkereskedőhöz hasonlította.

A WS-Security célja egy olyan internetes biztonsági szabvány létrehozása, mely operációs rendszertől független, és az előző, Microsoft által 1999-ben kifejlesztett Simple Object Access Protocol (SOAP)-nál nagyobb biztonságot garantál. A SUN mellet a Cisco Systems, Intel, IONA, Netegrity, Novell, OpenNetwork, RSA Security és az SAP is támogatásáról biztosította a WS-Security-t.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés