Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Novell felvásárolja a SilverStream Software-t

Dotkom

A Novell felvásárolja a SilverStream Software-t

A Novell szerződést kötött a webes alkalmazásokat fejlesztő SilverStream Software felvásárlására.

A Novell Magyarország bejelentette, hogy a Novell szerződést kötött a SilverStream Software, a webes alkalmazások és webes alkalmazásfejlesztő környezetek egyik vezető fejlesztő cégének felvásárlására.

Így a meglévő informatikai beruházások megőrzése és kihasználása mellett a Novell lehetőségei kiszélesednek a különféle rendszerek egyetlen hálózatként történő kezelésének megvalósításában, mely az ügyfelek számára lehetővé teszi az üzleti alkalmazások gyorsabb kifejlesztését és a legújabb webes technológiák használatát.

A SilverStream felvásárlása kibővíti a Novell által kínált szolgáltatások körét a biztonságos hálózati infrastruktúra mellett a fejlett webes üzleti alkalmazásokra és a webes alkalmazásfejlesztő környezetekre is.

A szerződés részeként a Novell darabonként 9,00 dolláros készpénzes vételi ajánlatot hirdet a SilverStream forgalomban lévő részvényeire, az egyesülés során a SilverStream-részvényeket továbbra is megtartó részvényesek ugyanezt az árat kapják részvényeikért. A felvásárlás 2002. júliusi befejezését feltételezve a körülbelül 23,6 millió forgalomban lévő részvény (ez az adat tartalmazza a zárónap előtti részvényopciókat is) felvásárlása közelítőleg 212 millió dollárt emészt fel. Ebben az esetben a SilverStream mérlegének összege közel 100 millió dollár, tehát a Novell részéről közelítőleg 112 millió dollár kihelyezésére van szükség.

A felvásárlást mindkét cég igazgatótanácsa egyhangúlag jóváhagyta. A továbbiakban a szokásos eljárásoknak és vizsgálatoknak vetik alá a műveletet, ide értve a szabályozások és jóváhagyások folyamatát. David Litwack, a SilverStream elnök-vezérigazgatója és néhány további részvényes beleegyezett részvényeik eladásába. Ez közel 20,33 százalékát jelenti a forgalomban lévő részvényeknek.

A vételi ajánlat feltétele, hogy a részvényállomány többsége eladásra kerüljön, melynek következtében a SilverStream a Novell teljes tulajdonában lévő leányvállalatává válik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés