Connect with us

Hirdetés

technokrata

Információelérési eszközök piaca: SAS a világelső

Dotkom

Információelérési eszközök piaca: SAS a világelső

Az IDC legújabb felmérése szerint 9,9 százalékos piaci részesedéssel továbbra is a SAS vezeti az információelérési eszközök (Information Access Tools, IAT) világpiacát.

Az információelérési eszközök piaci előrejelzésében az IDC az IAT-eszközök 2001. évi világforgalmát 4,54 milliárd dollárra becsüli. Az IAT-termékkategóriát a BI-eszközök (végfelhasználók által használható lekérdező és kimutatáskészítő eszközök, OLAP, adatbányászati eszközök, kulcsrakész adattárház-alkalmazások és EIS vezetői információs rendszerek), statisztikai- és adatelemző alkalmazások, valamint további más eszközök alkotják.

A világ legnagyobb magánkézben levő szoftvercége, a SAS olyan szoftvereket és szolgáltatásokat szállít, amelyek segítségével a különböző üzleti területeken felhalmozódott nyers adatok alakíthatóvá válnak. Megoldásait vállalatok, állami intézmények és egyetemek használják. Az IDC felmérése szerint a SAS piaci részesedése 38,3 százalék az adatbányászati- és 25,5 százalék a statisztikai- és adatelemző termékek területén.

Henry Morris, az IDC ipari konjunktúrakutató cég Informatikai alkalmazások és információelérés szakágazatának elnökhelyettese szerint ez annak köszönhető, hogy “a SAS termékei az egyszerű lekérdező és kimutatáskészítő funkciók mellett adatbányászati és elemzési képességekkel is rendelkeznek”.

“A gazdasági vezetők ma megkövetelik a gyors és pontos tudást” – mutat rá Jim Davis, a SAS marketing vezetője és fő elnökhelyettese. “A BI új generációjában megtestesülő ütőképes alkalmazásokat meglevő vállalati infrastruktúrán kívánják futtatni, hogy megőrizzék meglevő eszközparkjuk, integrált vállalatirányítási rendszereik, adatbázisaik stb. értékét. Ezeket a megoldásokat olyan szállítótól kívánják megvásárolni, amely integrált, s ugyanakkor rugalmas technológiákat nyújt a tudástermelő értéklánc minden szakaszához, az adatok kinyerésétől és tárolásától, azok lekérdezésén és kimutatásokba való kigyűjtésén keresztül a legfejlettebb adatelemzésekig, s a SAS mindezeket egyszerre képes nyújtani”.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés