Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gerhard Schmid tündöklése és bukása

Dotkom

Gerhard Schmid tündöklése és bukása

Gerhard Schmid, a német Mobilcom alapítója és vezérigazgatója ma reggel véglegesen távozott posztjáról. A jéghoki-edzőből mobiltelefon-guruvá avanzsált Schmid pályája ezzel hosszú szárnyalás után ismét mélypontra jutott. A német telekommunikációs piac egyik legfontosabb figurája saját rossz döntése miatt kényszerült távozni.

Ma reggel egy piros Mobilcom szatyorral a kezében Gerhard Schmid véglegesen elhagyta 10 évvel ezelőtt saját maga által alapított cégét. Miután az igazgatói tanács távozásra szólította fel, az 50 éves néhai jéghoki-edzőnek új kihívások után kell néznie.

Schmid, aki Németországban sokak számára a mobiltelefónia ősatyja, elsők között ismerte fel a mobilkommunikációban rejlő lehetőségeket. 1991-ben minden tőkéjét az üzletbe invesztálva megalapította a Mobilcom céget, és kijelentette, hogy a német telekommunikációban történelmet fog írni. Leginkább ügyes marketinggel és meggyőzőerejének köszönhetően a Mobilcom a német mobilpiac jelentős szereplőjévé vált.

1998-ban, amikor a Deutsche Telekom monopolhelyzete megszűnt, 01019 előhívószámmal a német piacon egyedülállóan olcsó telefondíjakat kínált ügyfeleinek, melynek köszönhetően elnyerte a ˝perckirály˝ kitüntető címet.

Két évvel ezelőtt sikeresen pályázott német UMTS licencért, melyhez a France Telekom tőkéjét is bevonta. A francia céggel kötött egyezség nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, a közös stratégiáról nem tudtak megegyezni. A hosszantartó vita ma ért véget: a France Telekom kirúgta Schmidet a saját cégéből. Bejelentése szerint új kihívások után néz, pontos információkat azonban nem közölt. Egyben azonban biztosak lehetünk: még hallunk róla…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés