Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hardveres Symantec tűzfalak a kisvállalkozások számára

Dotkom

Hardveres Symantec tűzfalak a kisvállalkozások számára

A Symantec bejelentette a Symantec Firewall/VPN 100, 200 és 200R modelleket, mellyel a biztonsági tűzfalberendezések családját bővítette ki.

Az eszközök kezelése egyszerű, akár egy teljesen kezdő felhasználó is képes ezeket a berendezéseket percek alatt működésre bírni. Minden Symantec Firewall/VPN berendezés egyidőben tűzfal és VPN, hálózatkezelő és egyéb funkciók összességével rendelkezik, kiválóan megfelel az olyan helyek, mint a távoli irodák, fiókirodák vagy kisvállalkozások egyedi igényeinek.

„A fiókirodák és kisvállalkozások biztonságos, megbízható Internet hozzáférést igényelnek, de többnyire nem rendelkeznek megfelelő helyi erőforrásokkal egy összetett rendszer kezeléséhez” – mondta Barry Cioe, Symantec termékigazgató. „Ezzel a mindent-egyben funkcionalitással a kis irodák könnyedén telepíthetik a Symantec Firewall/VPN berendezést, így nagysebességű helyi hálózathoz juthatnak, mely egyben nagysebességű Internet hozzáférést is biztosít, ezen keresztül pedig távoli helyek, üzleti partnerek és nagyvállalati hálózatokhoz történő hozzáférés is elérhetővé válik.”

A Symantec Firewall/VPN berendezések integrált biztonsági és hálózati eszközök, melyek egyszerű, biztonságos, megbízható és költséghatékony csatlakozást nyújtanak egy Internet-szolgáltatóhoz vagy a központi irodához. A tervezésnél az egyszerű kezelhetőség volt az egyik szempont: ezek a berendezések szinte semmilyen komolyabb technikai ismeretet nem igényelnek sem az üzembehelyezéshez, sem az üzemeltetéshez, de mégis rendelkeznek fejlett biztonsági képességekkel, hogy bonyolult üzleti igényeknek és fenyegetéseknek is képesek legyenek megfelelni. Az ügyfelek költségmegtakarítást érhetnek el a beépített VPN funkcionalitás használatával, mely biztonságos csatornát képes létrehozni anélkül, hogy ehhez drága bérelt vonalakat kellene használni.

A termék legfontosabb szolgáltatásai

Biztonságos tűzfal – Állapotfigyelő tűzfal, mely magas biztonsági szintet nyújt. Egyaránt elemzi a csomagok tartalmát és célját.
Könnyen használható hálózati funkciók – A beépített 10/100 Mbps sebességű hálózati switch leegyszerűsíti a beállítást és közvetlen kapcsolatot tesz lehetővé az irodai PC-k és egyéb eszközök között egy nagysebességű lokális hálózaton. A 100-as modell négy, a 200-as modellek nyolc eszköz csatlakoztatására alkalmasak. Számos hálózati funkció – dinamikus DNS, NAT/PAT, PPPoE és IPSec továbbítás – növeli a termék várható hasznos élettartamát.
VPN átjáró és általános csatornaépítés – Az IPSec VPN végponttal átjáró-átjáró VPN szolgáltatásokat képes létrehozni más IPSec-nek megfelelő VPN-ekkel. Ezen túl a VPN Global tunnel szolgáltatással a rendszergazda szelektíven korlátozhatja a VPN csatornában zajló forgalmat.
Központi menedzsment – Több iroda távoli vagy helyi menedzsmentje is könnyen megoldható egy egyszerű Internet böngészőt használó felületen keresztül.
Internet költségmegtakarítás és könnyű üzembehelyezhetőség – Mindössze egy vagy két külső IP cím használatával és azok megosztásával költséget takaríthat meg, hiszen a szolgáltatók többnyire külön díjat számítanak fel ezek használatáért. A beépített és előre beállított DHCP kiszolgáló (és DHCP kliens) megkönnyíti a beállítást és konfigurációt a helyi hálózaton.
Magas rendelkezésre állás/terhelésmegosztás – Beépített automatikus telefonos tárcsázó tartalékvonallal rendelkezik arra az esetre, ha az elsődleges szélessávú kapcsolat ideiglenesen megszakad. A 200-as sorozatú modelleken két WAN csatlakozó található, melyek képesek a forgalmat az Internet felé és felől megosztani. Mindkét WAN csatlakozó használható még abban az esetben is, ha különböző technológiákat használó különböző ISP-khez is használják azokat. Ha bármelyik kapcsolat megszakad, annak forgalma automatikusan a másik irányra áll át.

A berendezések három modellváltozatban kaphatóak, így az ügyfeleknek valóban költséghatékony választási lehetőséget nyújtanak az egyedi biztonsági és kapacitási igények függvényében, ezek a Model 100, 200 és a 200R. A Symantec Firewall/VPN 100 biztonságos tűzfalat és IPSec VPN-t képes létrehozni, egy WAN és négy 10/100-as Ethernet csatlakozóval rendelkezik az Internet kapcsolat illetve a PC-k és egyéb hálózati eszközök számára.

A Symantec Firewall/VPN 200 ugyanezzel a biztonságos tűzfal és VPN képességgel bír, de már 8 10/100-as Ethernet csatlakozóval szerelték fel, két WAN csatlakozóján pedig már terhelésmegosztásra is képes. A Symantec Firewall/VPN 200R az előbbieken felül rendelkezik egy olyan távoli VPN klienssel is, mely egyben személyi tűzfal, így a VPN-be csatlakozó munkatársakat is megvédi a rosszindulatú támadásoktól.

A Symantec Firewall/VPN berendezések kiegészítik a meglévő VelociRaptor tűzfal/VPN berendezéseket, melyek további biztonsági szolgáltatásokat és sávszélességet biztosítanak a közepes-nagyméretű vállalkozások számára. A Symantec széleskörű megoldásai a fajtájuk legjobb termékeit ajánlják az átjárók, kiszolgálók és kliensgépek vírusvédelmére, tűzfal biztonságra, behatolás-detektálásra és sérülékenység-vizsgálatra. Az ügyfelek javát szolgálja a Symantec globális hálózata, melynek kutatói az ügyfeleket folyamatos, azonnali válaszlépésekkel látják el bármilyen biztonsági támadás esetén. A Symantec Enterprise Security ügyfeleket támogatja a világ egyik legnagyobb professzionális biztonsági szervezete is, mely biztonsági konzultációs és oktatási, valamint menedzselt biztonsági szolgáltatásokkal áll rendelkezésükre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés