Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lifebook P2000 – Intel helyett Transmeta

Dotkom

Lifebook P2000 – Intel helyett Transmeta

A Fujitsu lecserélte Lifebook notebookjának mobil Celeron processzorát Crusoe chipre – ennek következtében érezhetően megnőtt a noteszgép használati ideje.

A korábban Intel Celeron processzorral árusított Fujitsu notebook család, a Lifebook P2000 következő tagjai a Transmeta cég Crusoe processzorával felszerelve érkeznek majd a piacra.

Ezen Crusoe-ból egy 867 MHz-es példány fog minden egyes noteszgépben teljesíteni, emellett akár 384 MB-nyi memória is belekerülhet a notebookba. A cég szóvivőjének elmondása szerint az akkumulátor teljesítményét is megnövelték (egy pótlólagos, második teleppel akár 14 órán keresztül is használni lehet a rendszert).

Igény szerint 20 vagy 30 GB-os háttértárral lehet felszereltetni a noteszgépet, illetve szintén választhatóan Windows 2000 vagy XP operációs rendszer kerülhet előre telepített állapotban a merevlemezre.

A grafikus megjelenítésért egy ATI Rage Mobility felel, s a notebook rendelkezik mini-VGA és S-video kimenettel valamint két USB porttal is.

Alig másfél kilogramm az új Lifebook P2000 tömege, ára Észak-Amerikában 1500 dollár – de a Fujitsu ígérete szerint nemsokára Európában is kapni lehet majd a modellt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés