Connect with us

Hirdetés

technokrata

KPNQwest: júniusban még működik

Dotkom

KPNQwest: júniusban még működik

Az eladósodás miatt csődbe ment holland KPNQwest távközlési és Internet-szolgáltató várhatóan a hónap végéig fog működni.

A holland KPN és az amerikai Qwest Communications tulajdonában lévő, fizetésképtelenné vált, majd csődöt jelentett társaság ebben a hónapban még működni fog – állítja Eddie Meijer csődgondnok – ugyanis több ügyfél teljesítette kötelezettségeit a társaság felé a hét elején lejárt határidőt betartva.

Annak ellenére, hogy ezek az összegek nem fordítottak a távközlési és Internet-szolgáltató sorsán, a csődgondnokság mégis a működés folytatása mellett döntött – így talán a vállalat egyes részei értékesítésre kerülhetnek július elsejéig.

Az EuroRing 18 ország 60 európai városában kiépített hálózat, melynek esetleges kikapcsolása vagy szüneteltetése az európai Internet-forgalom bizonyos részeit igen komolyan veszélyeztetné.

A KPNQwest működése az elmúlt időszakban a veszteség-termelés mellett nyereséget nem hozott, egyes adatok szerint azonban az egyik tulajdonos, a holland KPN távközlési vállalat egyedül 23 millió euróval tartozik a KPNQwestnek, amely így az Internet-szolgáltató legnagyobb aktuális kintlévősége. Mindezek mellett a távközlési csoport piaci értéke két év alatt 33 millióra csökkent.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés