Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az új ipari elemzés megerősíti: az EMC az első a hálózati tárolóeszközök piacán

Dotkom

Az új ipari elemzés megerősíti: az EMC az első a hálózati tárolóeszközök piacán

A Gartner Dataquest elemzőcég az EMC-t nevezte meg a bevétel terén vezető gyártónak a NAS, SAN és az új Fabric Attached Storage-piacokon – a leggyorsabban növő szegmenseket az EMC vezeti.

Kiaknázva azt a tényt, hogy a NAS és SAN környezeteket együtt és külön-külön is felügyelni képes megoldásokat szállít, az EMC Corporation sikeresen erősítette meg első helyét 2001-ben a hálózati tárolórendszerek és szoftverek piacán.

A Gartner Dataquest által a héten kiadott jelentés szerint 2001-ben a bevétel alapján elért 43,3 százalékos részesedésével az EMC 22,9 százalékos előnyre tett szert a Fabric Attached Storage (FAS) piacon. Az elemzőcég a FAS-t a SAN (tárolóeszköz-hálózat) és NAS (hálózatra csatlakozó tárolóeszköz) implementációk együtteseként definiálja. Az iparág első független tárolórendszer-piaci felmérése a tényleges, teljes 2001. évi adatok alapján azt állapította meg, hogy 2001-ben a FAS-piac bevételei 21,6 százalékkal, 7,6 milliárd dollárra nőttek.

A jelentés az EMC hálózati tárolóeszközeivel kapcsolatosan megállapítota, hogy 2001-ben a vállalat 41,9 százalékosra növelte a SAN piacon szerzett vezető részesedését, valamint az első alkalommal vette át a NAS-piac vezető helyét 2001-es 48,5 százalékos eredményével.

A Gartner Dataquest szerint 2001-ben az EMC a teljes külső RAID vezérlő alapú tárolóeszköz-piacot 25,3 százalékos bevételaránnyal vezette. Szintén első volt az EMC a külső RAID vezérlő alapú tárolóeszköz-piacon mind külön a Unix és Windows NT/2000 alapú rendszerek esetében, rendre 28 és 28,3 százalékos bevételaránnyral. A Unix és Windows NT/2000 rendszerek külső RAID vezérlő alapú tárolóeszközeiből származó bevétel a teljes külső RAID vezérlő alapú tárolóeszköz-piac 73,9 százalékát tette ki 2001-ben.

Márciusban a Gartner Dataquest azt mutatta ki, hogy az EMC megerősítette első helyét mint a világ legnagyobb tárolóeszköz-felügyeleti szoftverét gyártó cég: 2001-ben a részesedése 30,4 százalékos volt a piac bevételeiből. Kiderült, hogy az EMC vezeti a Storage Resource Management (tárolásierőforrás-felügyeleti, SRM) szoftverszegmenst is 43,5 százalékos bevételi aránnyal. Az SRM szoftverek célja, hogy felügyeljék a tárolási hálózat különféle erőforrásait és olyan termékek tartoznak a kategóriába, amelyek adatokat gyűjtenek, illetve automatikusan konszolidálják a különféle szerver-, tárolóeszköz- és hálózati platformok adatait.

Carolyn DiCenzo, a Gartner Dataquest a háttértár-felügyeleti szoftverekért felelős vezető elemzője így nyilatkozott: „A FAS-eszközökre átállás, a tárolóeszköz-hálózati komponensek és a tárolási erőforrások a különféle szerverek, alkalmazások és üzleti egységek közötti megosztása megnövelte a felügyelet bonyolultságát. Ennek eredményeképp megnőtt az igény az olyan erőforrás-felügyeleti termékek iránt, amelyek lehetővé teszik a hálózat tárolási erőforrásainak központi adminisztrációját és automatizált felügyeletét.”

David Donatelli, az EMC Storage Platforms Operations részlegének vezető alelnöke így nyilatkozott: „Az EMC az egyetlen olyan tárolási partner a világon, amelynek a hálózati tárolóeszközök terén szerzett tapasztalataira és élenjáró technológiai újításaira a vásárlók nyugodtan rábízhatják magukat. Az EMC komoly befektetéseket eszközölt mind a NAS, mind a SAN technológiákban az elmúlt évtized közepén és mára a korai elkötelezettségünk eredményei világosan láthatóvá váltak. Az EMC volt az egyetlen olyan cég, amely kétszámjegyű bevétel-részesedést volt képes elérni mind a SAN, mind a NAS szegmensben.”

Roger W. Cox, a Gartner Dataquest vezető elemzője így nyilatkozott: „A NAS és a SAN egyre inkább blokk- és fájlalapú, kapcsolt hálózatra (fabric) csatlakozó tárolóeszközökké válnak. Az, hogy ezt a ’szövevényes’ hálózatot egyetlen, átfogó alkalmazással felügyeljük, rendkívül fontos. Hisszük, hogy az évtized közepére az összes tárolóeszköz 70 százaléka ilyen ’szövevényre’ fog csatlakozni.”

A hálózati információtároló eszközöket és szoftvereket alkalmazó EMC ügyfelekkel kapcsolatos legfrissebb hírek a kapcsolódó linkeknél olvashatók.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés