Connect with us

Hirdetés

technokrata

AMD: Hammert a notebookba

Dotkom

AMD: Hammert a notebookba

A korábbinál jóval nagyobb erőket fordít a chipgyártó cég a notebook-piac igényeinek kielégítésére. Ezzel szinkronban bejelentették a noteszgépekbe szánt Hammerek megjelenési idejét is.

130 és 90 nanométeres gyártási eljárással készülő processzorokra alapozott notebookok csoportja fog hamarosan bemutatkozni, közölte az AMD. A cég minden méretben (az ultrakicsitől a normálig) meg kíván jelenni processzoraival.

Martin Booth, az Advanced Micro Devices termékmendzsere szerint cége a piacra kerülő Hammer processzorcsalád egyes tagjaival is képes lesz alternatívát nyújtani a notebook-gyártók számára. Igaz, a menedzser szerint erre a következő év közepéig nem kerül sor.

A notebook szegmensre való figyelem fokozódása elsősorban a kereslet élénkülésével magyarázható, mondta Booth. Az AMD az USA-ban már a vállalati notebook-piac ajtaján kopogtat. Részesedése ugyan még relatíve kicsi (1-2 százalék) ebben a szegmensben, ám az elkövetkező időkben ennek dinamikus növekedését prognosztizálják.

Az ideji év elején kezdtek hódítani az úgynevezett desknote gépek, amelyek lényegében asztali PC-be szánt processzorokkal működő noteszgépek. A desknote-oknak két előnye is van: a konfiguráció olcsóbbá válhatott és a teljesítmény is megnövekedett. Cserébe viszont fel kellett adni a működési idővel szemben támasztott magas követelményeket, mert ezekkel a processzorokkal jócskán megnőtt az összesített erőforrás-igény.

Booth elmondta, hogy a piacon nemsokára megjelenhetnek az ennek a trendnek megfelelő AMD-processzoros noteszgépek. Ennek célja, hogy a notebookok eladását tekintve jóval erősebb Intelt utolérjék teljesítmény tekintetében (ennek prezentálására a Windows Media coder használatával összehasonlító teszteket is végeztek, amelyekben az AMD Athlon XP processzorai bizonyultak jobbnak). Konkrét időpontról azonban egyelőre nincsen információ.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés