Connect with us

Hirdetés

technokrata

AlphaChrome: új mobil grafikus processzor

Dotkom

AlphaChrome: új mobil grafikus processzor

A lehető legnagyobb összhang az erőforrás-igény, a 3D-s teljesítmény és az integrált technológiák között – ezt ígéri az S3 új grafikus processzora.

Június harmadikán, a tajvani Computexen került bejelentésre az S3 Graphics AlphaChrome grafikus alrendszere, amely elsősorban a vállalati, céges tulajdonban levő notebookok piacát kívánja megcélozni.

A jelenleg gyártás-előkészítés fázisában tartó AlphaChrome legfőbb ismérve a gyártó szerint a következő generációs 3D-s teljesítmény, az alacsony energiafelhasználás és az integrált mobil tulajdonságok közötti optimális egyensúly lesz.

Az új chipmag olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint például a multi-pipeline vagy a mulitextúrázás képessége. Emellett 128 bites DDR memóriavezérlője lesz, amit kiegészít az anyavállalat, a Via DDR 333-as chipkészlete. A három dimenzós megjelenítésen kívül nagy figyelmet fordítottak a DVD-lejátszásra is, ezt az S3 ötödik generációs mozgáskiegyenlítő (Motion Compensation) motorja teszi még élvezhetőbbé.

A jelenleg még csak mintapéldányokkal rendelkező grafikus processzorok többféle méretben is kaphatók lesznek, természetesen a beleintegrált jellemzőktől függően. A legkisebb 23×23 mm-es, ez 64 bites memóriavezérlővel rendelkezik. Tokozása PBGA lesz, csakúgy mint a legnagyobb modellé, amely 27×27 mm-es mérettel rendelkezik.

A chipbe integrált memória mérete szintén az igényeknek megfelelően lesz választható, az AlphaChrome család tagjai 16, 32 és 64 MB-nyi memóriával lesznek felszerelve.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés