Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vásárlói nyomában az Elitegroup

Dotkom

Vásárlói nyomában az Elitegroup

Az ESC előzetes számításai 10 százalékos eredménynövekedés sejtetnek. Ha a becslések beigazolódnak, akkor a tajvani vállalat ugrásszerű fejlődésnek örvendhet – de vajon mi a titka?

A vállalat májusi tevékenységét megítélve az Elitegroup Computer Systems (ECS) vezérigazgatója, Johnson Chiang azt nyilatkozta, hogy június végétől erős kereslet-növekedésre számítanak. Egyes tajvani gazdasági lapok úgy vélik, hogy a prognózis elég elhamarkodott, ugyanis a vállalat vezetősége csupán egy csekély növekedéstől bátorodott fel, ami valójában kevésbé számottevő.

Az adatok szerint a cég termékei iránt egy hónap alatt 10 százalékos kereslet-növekedés volt kimutatható. A számok ugyanis azt mutatják, míg áprilisban csupán 4,374 milliárd dollár árbevételt ért el az ECS, addig májusban ez a szám már bőven megközelítette a 4,8 milliárdot.

Johnson Chiang szerint ez leginkább a noteszgépeknek köszönhető, emellett természetesen az alaplap-eladások is nagy hányadát képezik a növekedésnek. Nem véletlenül, hiszen az áprilisi 1,1 milliós eladás után májusban már 1,3 millió darab került értékesítésre.

Azonban az, hogy a notebookok átvették a hatalmat az értékesítés területein, nem csupán véletlen. A haditerv szerint ugyanis a teljes árbevétel 49 százalékos alaplapi hányada tovább csökken, melynek a helyére újabb, ´eladhatóbb´ termékek kerülnek, mint például az úgynevezett ´hordozható asztali számítógép´, amely a DeskNote PC névre hallgat, hiszen a notebookokhoz hasonló külső mellett, zömében asztali PC-kben használatos alkatrészek találhatóak belsejében.

A vállalat legfőbb céljai közé tartozik Kína meghódítása, azonban az elnök szerint ´az Elitegroup Computer Systems bárhova elmegy a vásárlóiért´.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés