Connect with us

Hirdetés

technokrata

Páncélozott, hordozható számítógép

Dotkom

Páncélozott, hordozható számítógép

Az ember védelme mellett a technikára is vigyázni kell…

A Xybernaut neve azok számára biztosan ismerősen cseng, akik valaha is érdeklődtek a viselhető számítógépek iránt. Az ebben a témakörben már jó ideje ténykedő cég csütörtökön szerződést kötött az Egyesült Államok egyik vezető testpáncél-gyártó vállalattal, a Second Chance Body Armorral. Ez utóbbi egyébként az USA rendfenntartó erői és katonasága számára szállít védelmi eszközöket.

A megegyezés célja olyan számítógépek létrehozása, amely az SCBA által készített testpáncélba tökéletesen képes integrálódni, ezáltal az ilyen védelmet igénylő rendőrök és katonák megfelelő szintű hordozható számítógéppel lesznek felszerelhetők. Michael Binko, a Xybernaut szóvivője elmondta, hogy az ember védelme mellett a komputert is óvni kell a sérülésektől. Az egyelőre még csak tervben létező kombinált eszköz ugyanis képes egy, akár .44-es Magnum lövedéket is megállítani anélkül, hogy a technika illetve az ember sérüléseket szerezne.

Egy viselhető számítógép lényegesen eltér a hordozható gépek felépítésétől: a processzor rendszerint az övben vagy a mellkason helyezkedik el, az apró billentyűzet vagy mikrofon a csuklón található, a kijelző pedig a fejre szokott kerülni. Az ilyen rendszereket leginkább olyan helyeken szokták használni, ahol a dolgozónak mindkét kezére szükség van a munkája elvégzéséhez (például a repülőgép-javító technikusok).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés