Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az MP3-letöltés rémálma: vírus a rendszerben!

Dotkom

Az MP3-letöltés rémálma: vírus a rendszerben!

Olyan helyről érkezhet támadás, ahonnan nem is várjuk. Éppen ezért veszélyes, mert könnyedén képes terjedni. Részletek itt…

Megszületett az első féreg, amely a Kazaa nevű, peer-to-peer típusú file-cserélő hálózaton belül terjed. A féreg a Worm.Kazaa.Benjamin nevet kapta.

Következőképp terjed: létrehoz az áldozat számítógép merevlemezén egy könyvtárat, amelyet egyből meg is oszt minden Kazaa-felhasználó számára. Ebben a könyvtárban már természetesen fertőzött állományok találhatók, és amennyiben ezt valaki letölti és megnyitja, már meg is kapta a férget.

Azonkívül, hogy a Benjamin gyorsan pusztítja a szabad merevlemez-területet, mást is csinál: olyan website-okat nyit meg, amelyeken reklámbannerek vannak elhelyezve. A cél természetesen az, hogy az adott weboldalak profitot generáljanak az áldozattá lett számítógépek által.

Nem ez az első eset, hogy egy peer-to-peer hálózat egy ártó kódsorozat terjesztőjévé válik, a Gnutella file-cserélő rendszeren is tapasztalhatók voltak már ilyen esetek. Nem is csoda, hogy ezt a platformot is kihasználják a férgek, ugyanis a legtöbb, ezen hálózatok használatát lehetővé tevő szoftver semmilyen vírusvédelmi szűrővel nincsen felszerelve.

A Kaspersky Anti-Virus adatbázisának frissített változata már képes elbánni a támadóval.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés