Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már itthon is kapható az Xbox!

Dotkom

Már itthon is kapható az Xbox!

Az egyik nemzetközi áruházlánc magyarországi boltjaiban megkezdődött a Microsoft konzolgépének árusítása.

A Prím Online értesülései szerint az egyik budapesti nagykereskedelmi áruház megkezdte az Xbox konzolok, illetve a játékgéppel használatos játékszoftverek értékesítését. Maga a konzol ára bruttó 99987,50 forint, míg a játékoké nagyjából bruttó 16-18 ezer forint körül van (összehasonlításképp: ugyanezen áruház katalógusában a konkurens Nintendo GameCube bruttó 54 ezer forintba kerül, a vele használatos játékok pedig 12-14 ezer forintért vásárolhatók meg).

Feltételezések szerint egyébként noha az Xbox konzolok gyártása egyelőre még Magyarországon (is) folyik, az áruház külföldről szállítja vissza a terméket.

Mint ismeretes, a Microsoft két nappal ezelőtt jelentette be, hogy a Flextronics magyarországi üzeméből Kínába helyezi át az Xbox gyártását, mivel az erős konkurencia hatására jelentősen (100 dollárral) csökkenteni kényszerült a konzol árát az észak-amerikai piacon és a hónap végétől Japánban.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az Xbox amerikai megjelenését követően korlátozott példányszámban kapható volt az NTSC verziójú Xbox az X-multimédiashop boltjában, majd az európai változat debütálása után PAL is, de a “nagyok” közül senki sem árusította eddig a konzolt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés