Connect with us

Hirdetés

technokrata

Erősödő notebook eladások

Dotkom

Erősödő notebook eladások

Az IDC felmérése szerint az idei év első negyedévében tovább emelkedtek világszerte a noteszgépek eladásai.

Az amerikai piackutató cég egyik legújabb felmérésének eredményeiből kiderül, hogy 2002. első negyedévében világszerte az összes PC eladások 23,8 százalékát notebook számítógépek tették ki. A tavalyi év utolsó három hónapjában az eladott számítógépek 21,8 százalékát alkották a noteszgépek, 2001. első negyedévében pedig 22,3 százalékot.

Az IDC prognózisai szerint abban az esetben, ha minden optimálisan alakul, akkor a noteszgépek eladásbeli részesedése 3 éven belül elérheti a 25 százalékot, 2006-ra pedig a 30 százalékot is. A noteszgépek térhódítása körülbelül 1998. eleje tájékán kezdődött meg, ekkor az összes eladott komputerek 17,6 százaléka volt notebook számítógép. A részesedés mértéke 2000. elejére 20 százalékosra bővült. Az IDC adatai szerint 1998. első negyedévében még 3,6 millió darab noteszgépet értékesítettek a gyártók, míg 2002. első három hónapjában már 7,2 millió darab notebook kelt el.

Az IDC jóslatai szerint az idei évben a teljes PC piac 3 százalékkal fog bővülni a tavaly elért 5 százalékos visszaesés után. Noha egyre többen vásárolnak asztali PC helyett egy-egy középkategóriás noteszgépet, ezek a masinák még mindig 400-500 dollárral többe kerülnek egy desktop számítógépnél (bár egy 1 GHz-es processzorral és 14 colos kijelzővel felszerelt notebookot átlagosan már 999 dollárért meg lehet venni).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés