Connect with us

Hirdetés

technokrata

Palm m125 kéziszámítógépet használ a második űrturista

Dotkom

Palm m125 kéziszámítógépet használ a második űrturista

A csütörtökön fellőtt Szojuz TM-34 űrhajó fedélzetén tartózkodó második űrturista egy Palm m125-ös kéziszámítógépet használ napi tennivalóinak nyomon követésére.

Mark Shuttleworth, az internetes vállalkozásaiból milliárdossá lett dél-afrikai a második ember, akit turistaként lőttek ki az űrbe – csekély 20 millió dollárért. Az űrturista összesen 10 napot fog eltölteni a világűrben egy olasz és egy orosz hivatásos űrhajós kíséretében, és tudományos kísérleteket is fog végezni odafent.

A teljesítendő feladatokat tartalmazó Access adatbázist a földi irányítóközpontból e-mailben küldik át Shuttleworth laptopjára, amelyről egy Palm m125-ös kéziszámítógépre kerülnek át a tennivalók, amelyet az űrutazó mindenhova magával tud vinni.

Mivel az űrturistának teendőit percnyi pontossággal kell végrehajtania, egy dél-afrikai fejlesztő cég egy olyan alkalmazást dolgozott ki a Palm OS-t futtató kéziszámítógépre, amelyben az események percnyi pontossággal is időzíthetők. Érdekesség, hogy Shuttleworth napi teendőihez a Földön tartózkodó Palm felhasználók is hozzáférhetnek, mivel az a Palm South Africa honlapjáról szabadon letölthető a Palm Desktop szoftvere által támogatott formátumban.

A Palm m125-ös a gyártó monokróm érintőkijelzővel felszerelt alsókategóriás PDA-ja, amely 8 MB belső memóriával rendelkezik, de SD/MMC memóriakártyák fogadására is képes.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés