Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két új Vaio noteszgép a Sonytól

Dotkom

Két új Vaio noteszgép a Sonytól

A Sony a mai napon két új Vaio notebookot is bejelentett.

Az egyik újdonság a PCG-U1 típusjelű modell, amely a Vaio sorozat eddigi legkisebb és legkönnyebb tagja, míg a második most bejelentett masina a PCG-C1MSX, amely digitális kamerával is fel van szerelve, továbbá antennához csatlakoztatva tévézni is lehet rajta keresztül.

A PCG-U1-es belsejében egy 867 MHz-es órajelű Transmeta Crusoe TM5800-as processzor, valamint 256 MB memória (maximum 384 MB), illetve egy 20 GB-os tárkapacitású merevlemez található. E modell 6,4 colos TFT LCD-vel rendelkezik, amely 1024×768 pixeles felbontás megjelenítésére képes. A noteszgépen integrált Ethernet csatlakozó, továbbá két darab USB, illetve egy darab FireWire (IEEE 1394) port is megtalálható, és Windows XP Home Edition operációs rendszer jár hozzá. A PCG-U1 akkumulátorról egy töltéssel körülbelül 2,5-4 órán át képes működni, tömege csupán 820 gramm, méretei: 84.5x139x30.6 mm.

A második újdonság a PCG-C1MSX, amely a tavaly bemutatott C1MRX modell utódja. Ez a noteszgép integrált digitális kamerával is rendelkezik, amellyel MPEG2 formátumú mozgóképek készítése is lehetséges. Ehhez a típushoz a mellékelt port replikátoron keresztül antenna is csatlakoztatható, ezek után pedig televízióként is használható az eszköz, sőt rögzíteni is képes a tévéadást (20 GB-on nagyjából 11 órányi anyag fér el).

A C1MSX belsejében is ugyanaz a processzor található, mint amelyet az elsőként említett új Vaióban is alkalmaz a gyártó, és alapból ez a gép is 256 MB memóriát tartalmaz (maximum 384 MB tehető bele). Ez a modell 40 GB-os merevlemezt tartalmaz, és kijelzőjének mérete (8,9 col) is nagyobb a PCG-U1-énél, továbbá 56K-s modem is megtalálható benne. Ezenkívül FireWire csatlakozással és Bluetooth-támogatással is ellátta a Sony a terméket, valamint a port replikátoron keresztül LAN-ra, külső megjelenítőre is rá lehet kötni a gépet, és ez a kiegészítő egy USB portot is magába foglal.

A PCG-C1MSX tömege 998 gramm, méretei: 249x152x28 mm. A Sony előre telepített Windows XP Home Edition operációs rendszerrel fogja árusítani. Mindkét új modell április 27-től lesz megvásárolható Japánban, a PCG-U1 ára 150 ezer jen körüli lesz, a másik notebook pedig várhatóan 230 ezer jenért lesz megvásárolható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés