Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az NVIDIA megveszi a Transmetát?

Dotkom

Az NVIDIA megveszi a Transmetát?

A Transmeta-részvények értéke folyamatosan zuhan, ám nem kell nyomban a tőzsdére rohanni, az NVIDIA ugyanis megvásárolhatja a csőd szélén álló céget – a saját érdekében…

A Transmeta tavaly júniusban jelentette be Crusoe TM5500 és TM5800 alacsony fogyasztású processzorait, amelyek azonban különféle gyártási problémák miatt csak a közelmúltban kerülhettek a piacra. A meglehetősen elkésett processzorok komoly bajba sodorták a társaságot: a tavalyi év utolsó negyedében 23 millió dollár veszteség halmozódott fel.

Az elemzők szerint a jelenlegi problémát csak fokozza az, hogy a társaság új megoldásai immár korántsem számítanak olyan ütőképesnek, mint amilyenek a tavalyi év első felében lehettek volna. Ezen utóbbi okból kifolyólag több gyártó, köztük a Toshiba is lemondott a Crusoe-alapú notebookok kiadásáról.

A vállalat vezetői a nemrégiben megjelent, három új kéziszámítógéptől várták a megváltást – azonban mindhiába. Ráadásul a részvények értéke folyamatosan zuhan.

Természetesen nem kell rohanni egyetlen brókercéghez sem, és áron alul eltékozolni a Transmeta-értékpapírokat, ugyanis úgy tűnik, hogy az NVIDIÁ-nak lehetősége nyílik a cég és annak szabadalmai megvásárlására.

Az adás-vétel létrejötte azért is előnyös lehet az NVIDIA számára, mert megspórolhatja saját CPU-inak megtervezését, és ajánlatot tehet a Microsoftnak az Xbox 2-re is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés