Connect with us

Hirdetés

technokrata

Handspring: gyenge eladások, új PDA várható

Dotkom

Handspring: gyenge eladások, új PDA várható

A Handspring a tegnapi napon hozta nyilvánosságra negyedéves eredményeit, és a cég elnök-vezérigazgatója szót ejtett egy készülő új kéziszámítógépről is.

A március 30-ával zárult harmadik pénzügyi negyedévében a Handspring 23,7 millió dolláros, részvényenkénti 18 centes veszteséget ért el. A neves kéziszámítógép-gyártó forgalma a három hónap alatt csupán 59,7 millió dollárt tett ki, míg egy évvel korábban még 123,8 millió dolláros árbevételt ért el, igaz vesztesége ekkor még 27,2 millió dollár, azaz részvényenkénti 26 cent volt.

A Handspring a mostani negyedévre 9-13 centes egy részvényre eső veszteséget jósol, ráadásul arra számít, hogy forgalma tovább fog csökkenni, és 47-57 millió dollár körül alakul majd a negyedik negyedév végére. Az egész üzleti évet tekintve 25-35 centes egy részvényre eső veszteségre, és 290-300 millió dolláros forgalomra számít a Handspring, amely az októbertől decemberig tartó negyedre szeretne nyereségesen működni.

Donna Dubinsky, a Handspring elnök-vezérigazgatója elmondta, bár gyengülést tapasztaltak a PDA-üzletágban, a nemrég piacra dobott Treo modell által képviselt kommunikátor-termékcsalád kedvező fogadtatásban részesült. Az elmúlt negyedévben összesen 47 ezer Treo-t értékesített a Handspring, amely felülmúlta a piacelemzők, valamint a cég saját – 30 ezer darabos – várakozásait is. A mai napon jelentette be a gyártó a termék ausztrál piacokra történő bevezetését, míg Európában és az Egyesült Államokban már egy ideje kapható a kommunikátor, igaz, az USA-ba alkatrészhiány miatt egy hónapos késéssel érkezett.

Június környékén várható a színes kijelzővel felszerelt Treo megjelenése, de a Handspring egy, az Amerikában elterjedt CDMA mobilhálózatokon is működőképes változatot is a piacra fog dobni még az idei év során. Noha a kéziszámítógép-gyártó új stratégiájának részeként nem a PDA-kra, inkább a mobil adatátvitelre alkalmas kommunikátorokra fog összpontosítani, Donna Dubinsky említést tett egy, e két kategória között elhelyezkedő újdonságról is. Elmondása szerint a Handspring egy mobiltelefon funkciókkal nem, de vezeték nélküli adatátviteli képességgel ellátott készülékkel is meg fog jelenni. Az új modell állítólag nem tekinthető kommunikátornak, közelebb áll a hagyományos kéziszámítógépekhez, de Treo kommunikátorban alkalmazott megoldások közül több megoldást is át fognak ültetni bele. Hogy ezek pontosan melyek is lesznek, azt egyelőre nem tudni (talán az integrált billentyűzet?), de remélhetőleg hamarosan újabb adatok is elérhetők lesznek az új termékről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés